Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας-Ελβετίας – Οι Κούρδοι της Συρίας άνοιξαν διπλωματική αντιπροσωπεία στη Γενεύη

Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας-Ελβετίας – Οι Κούρδοι της Συρίας άνοιξαν διπλωματική αντιπροσωπεία στη Γενεύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ελβετίας στην Τουρκία κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να παραλάβει νότα διαμαρτυρίας για το άνοιγμα γραφείου διπλωματικής αντιπροσωπείας της Αυτόνομης Διοίκησης της Ροζάβα (σ.σ. υπό κουρδική διοίκηση βόρεια και ανατολική Συρία) στη Γενεύη, αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Συγκεκριμένα το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Υπενθυμίζονται ότι έγιναν προσπάθειες ενώπιον των ελβετικών Αρχών σχετικά με αυτό, τονίστηκε ότι οι προσπάθειες αυτής της αιματηρής τρομοκρατικής οργάνωσης και των συνδεδεμένων με αυτήν ομάδων να αποκτήσουν νομιμότητα και προπαγάνδα με ονόματα όπως ενώσεις ή μη κυβερνητικές οργανώσεις δεν πρέπει επιτρέπεται με οποιονδήποτε τρόπο και η τρομοκρατική προπαγάνδα πρέπει να σταματήσει αμέσως.

»Υπενθυμίζουμε σε εκείνους που αγκαλιάζουν τρομοκρατικές οργανώσεις επειδή δεν τους στοχεύουν, ότι αυτή η ασθένεια μπορεί κάποια μέρα να τους πλήξει και αυτούς.

»Η χώρα μας θα συνεχίσει αποφασιστικά τον αγώνα της ενάντια στο PKK, το οποίο επίσης αναγνωρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την ΕΕ, και στις συνδεδεμένες ομάδες της παντού».

Η Αυτόνομη Διοίκηση της Ροζάβα άνοιξε ένα γραφείο διπλωματικής αντιπροσωπείας στη Γενεύη της Ελβετίας, όπου έχουν την έδρα τους πολλά διεθνή ιδρύματα και οργανισμοί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Μάρσελ Ντέτλινγκ (Ελβετία): «Στην Ελβετία κυβερνά ο λαός και όχι οι γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr