Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς συναντήθηκε με τον αρχηγό των Ταλιμπάν Αμπντούλ Γάνι Μπαράνταρ

Ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς συναντήθηκε με τον αρχηγό των Ταλιμπάν Αμπντούλ Γάνι Μπαράνταρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς είχε εμπιστευτική συνομιλία με τον αρχηγό των Ταλιμπάν Αμπντούλ Γάνι Μπαράνταρ στην αφγανική πρωτεύουσα τη Δευτέρα στην πρώτη συνάντηση υψηλού επιπέδου ανάμεσα στις ΗΠΑ και το φονταμενταλιστικό καθεστώς από την κατάληψη της εξουσίας στην Καμπούλ, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Washington Post, αναφέρει το ΑΠΕ.

Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους Αμερικανούς αξιωματούχους, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς συναντήθηκε με τον αρχηγό των Ταλιμπάν Αμπντούλ Γάνι Μπαράνταρ στην αφγανική πρωτεύουσα τη Δευτέρα, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες για την απομάκρυνση Αμερικανών πολιτών και Αφγανών συμμάχων εν μέσω του χάους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να στείλει στην Καμπούλ τον Ουίλιαμ Μπερνς, ο οποίος παρουσιάζεται ως ο πλέον έμπειρος από τους διπλωμάτες του, απηχεί την σοβαρότητα της κρίσης που αντιμετωπίζει η κυβέρνησή του με την εσπευσμένη επιχείρηση απομάκρυνσης ανθρώπων που προσπαθούν να διαφύγουν από το Αφγανιστάν.

Ο μουλάς Αμπντούλ Γάνι Μπαράνταρ, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου των Ταλιμπάν στο Κατάρ, είναι ο νέος ισχυρός άνδρας του καθεστώτος της Καμπούλ.

Στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται το περιεχόμενο των συνομιλιών των δύο ανδρών, αλλά είναι πιθανόν ότι το θέμα ήταν η καταληκτική ημερομηνία της λειτουργίας της αερογέφυρας από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Εκπρόσωπος της CIA και του Λευκού Οίκου δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση

H FIFA απένειμε βραβείο Ειρήνης στον Ντόναλντ Τραμπ

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr