Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα άγνωστη παραλλαγή του κορωνοϊού στη Σμύρνη – 40% των νέων μολύνσεων

Νέα άγνωστη παραλλαγή του κορωνοϊού στη Σμύρνη – 40% των νέων μολύνσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Σμύρνη, Τουρκία,

Στη Σμύρνη εντοπίστηκε μια νέα άγνωστη παραλλαγή του κορωνοϊού ανακοίνωσαν τοπικές ιατρικές Αρχές, αν και δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί με περαιτέρω λεπτομερείς εξετάσεις.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης Λουτφί Τζαμλί (φωτο) είπε ότι οι δοκιμές PCR που πραγματοποιήθηκαν στη Σμύρνη αποκάλυψαν την παρουσία μιας μετάλλαξης διαφορετικής από τις γνωστές παραλλαγές Άλφα, Βήτα, Γάμα και Δέλτα.

Ο Τζαμλί είπε ότι η άγνωστη παραλλαγή έχει παρατηρηθεί και στην επαρχία Ρίζε (Ριζούντα) της Μαύρης Θάλασσας (Πόντου).

«Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για νέα παραλλαγή ή για ψευδώς αρνητική κατάσταση λόγω της ανεπάρκειας του τεστ PCR. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχουμε λεπτομερείς κλινικές πληροφορίες σχετικά με αυτά. Τέτοιες πληροφορίες υπάρχουν στα αρχεία του Υπουργείου Υγείας», δήλωσε ο Λουτφί Τζαμλί σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Demirören στις 25 Αυγούστου.

Προτρέποντας το υπουργείο Υγείας να διεξάγει λεπτομερείς μελέτες για τα μη αναγνωρισμένα κρούσματα και να κοινοποιήσει τα αποτελέσματα, ο Λουτφί Τζαμλί είπε ότι οι γονιδιωματικοί έλεγχοι που διεξάγονται στα εργαστήρια του υπουργείου Υγείας θα βοηθήσουν τους γιατρούς να εντοπίσουν σωστά τους μολυσμένους ασθενείς και να αποκαλύψουν εάν έχει εμφανιστεί μια νέα παραλλαγή ειδικά για την Τουρκία.

Ο Λουτφί Τζαμλί είπε ότι η αναλογία αυτών των αγνώστων κρουσμάτων μεταξύ όλων των κρουσμάτων στη Σμύρνη ήταν αρχικά 20%, τώρα αυξήθηκε στο 40%.

Είπε ότι μετά την παραλλαγή Δέλτα, αυτή η νέα άγνωστη παραλλαγή είναι η δεύτερη σε αριθμό κρουσμάτων.

Τα καθημερινά κρούσματα COVID-19 αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό στην Τουρκία, εν μέσω ανησυχιών ότι το τέταρτο κύμα θα χτυπήσει το φθινόπωρο.

Ο υπουργός Υγείας προειδοποιεί τους ανθρώπους να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό, λέγοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος για να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία.

Τα καθημερινά κρούσματα στην Τουρκία ξεπέρασαν τα 20.000 από μόλις 5.000 στις αρχές Ιουλίου, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι η πρόσφατη απότομη άνοδος μπορεί να υποδηλώνει την ύπαρξη μιας νέας παραλλαγής στην Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr