Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: Οι υπουργοί της προσωρινής κυβέρνησης θα εμφανιστούν στη Βουλή να απαντήσουν σε ερωτήσεις

Λιβύη: Οι υπουργοί της προσωρινής κυβέρνησης θα εμφανιστούν στη Βουλή να απαντήσουν σε ερωτήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Σάββατο η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης ενημέρωσε την υπηρεσιακή Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας για τις ερωτήσεις που θα υποβληθούν από τους βουλευτές στους υπουργούς, για να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Το Κοινοβούλιο έστειλε έναν μεγάλο αριθμό ερωτήσεων, που ετοίμασαν τα μέλη των επιτροπών του, για συζήτηση με τους υπουργούς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης (κοινοβουλευτικός έλεγχος) που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην έδρα του Κοινοβουλίου την Τρίτη.

Σύμφωνα με την επιστολή της Βουλής στην προσωρινή κυβέρνηση, τα στοιχεία της ηλεκτρικής ενέργειας, των ταμειακών ροών, της ενοποίησης των θεσμών, της πανδημίας του κορωνοϊού και του γενικού προϋπολογισμού του κράτους θα βρεθούν στο επίκεντρο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Από την πλευρά της, η Επιτροπή Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας του Κοινοβουλίου πρόκειται να ρωτήσει τον προσωρινό πρωθυπουργό, Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, για τη θέση της κυβέρνησης του σχετικά με τη συνεχιζόμενη δημόσια παρουσία Σύρων μισθοφόρων στην Τρίπολη.

Θα ερωτηθεί επίσης σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για την απομάκρυνση των μισθοφόρων και των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη.

Οι ερωτήσεις της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων θα επικεντρωθούν στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού για προετοιμασία σχεδίου για τη σταθερότητα της Λιβύης κατά τη Διάσκεψη του Βερολίνου, χωρίς προηγούμενο συντονισμό με το Κοινοβούλιο.

Η Βουλή κάλεσε την κυβέρνηση σε κοινοβουλευτικό έλεγχο μετά από καταγγελία αρκετών βουλευτών που απείλησαν να αποσύρουν την εμπιστοσύνη σε αυτή εάν δεν εμφανιστεί.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Ακίλα Σάλεχ, απείλησε επίσης να αποσύρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση εάν ο πρωθυπουργός Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά δεν παρευρεθεί στις συνεδριάσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παραιτήθηκε ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για Λιβύη: Οι Λίβυοι ηγέτες μοιάζουν «ικανοποιημένοι με το τρέχον αδιέξοδο»

Λιβύη: Το εφετείο της Τρίπολης ακύρωσε το ψευδομνημόνιο της έκπτωτης κυβέρνησης Ντμπεϊμπά με την Τουρκία

Ο Φιντάν στη Λιβύη με τον έκπτωτο απατεώνα Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά

Το έκπτωτο καθεστώς της Τρίπολης προσπαθεί να επαναφέρει το παράνομο και ανυπόστατο μνημόνιο ΑΟΖ με την Τουρκία – Η απάντηση της Ελλάδας στον ΟΗΕ

Η φασίστρια Μελόνι συναντήθηκε με τον ισλαμοφασίστα Ερντογάν – Τι συζήτησαν οι φασίστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr