Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσόφιλοι αντάρτες πολιορκούν το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

Ρωσόφιλοι αντάρτες πολιορκούν το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πόλεμος φούντωσε για τα καλά ξανά στην ανατολική Ουκρανία. Οι ρωσόφιλοι αντάρτες επιτίθενται στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, το οποίο κρατάνε Ουκρανοί στρατιώτες.

Το ναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι έστειλε ενισχύσεις στους αποσχιστές, ενώ οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν δίχως έλεος κατοικημένες περιοχές σκοτώνοντας αμάχους.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε διάστημα 2 ημερών στο Ντονέτσκ, την πόλη που έχει ανακηρυχθεί ανεξάρτητη Λαϊκή Δημοκρατία και είναι η πρωτεύουσα της Νέας Ρωσίας.

Το γραφείο μάλιστα του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ έκανε λόγο για «επικίνδυνη κλιμάκωση» των εχθροπραξιών, ένα μήνα μετά την επίτευξη της εκεχειρίας μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων ανταρτών.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας της Ουκρανίας έκανε λόγο για «άρματα μάχης, βαρύ οπλισμό και στρατιώτες» που επιτίθενται στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ και υποστηρίζει ότι πρόκειται για ενισχύσεις που έστειλε η Μόσχα στους φιλορώσους αυτονομιστές, καθώς και ότι έστειλε στον ουκρανικό εναέριο χώρο τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «που χειρίζονται Ρώσοι ειδικοί».

«Οι Ρώσοι έστειλαν μια ολόκληρη πτέρυγα μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο αεροδρόμιο, τα οποία χειρίζονται Ρώσοι ειδικοί, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αναγνωριστικές αποστολές και να κατευθύνει τα πυρά» τόνισε σε δημοσιογράφους. Δύο Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 9 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών σύμφωνα με τον ίδιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πούτιν σφυροκοπά με πυραύλους κρουζ την Ουκρανία – Ο Ζελένσκι ζητεί επειγόντως όπλα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr