Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία και Αίγυπτος δεν είναι εύκολο να αποκαταστήσουν σχέσεις

Τουρκία και Αίγυπτος δεν είναι εύκολο να αποκαταστήσουν σχέσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Σάμεχ Σούκρι, Τουρκία,

Η Τουρκία και η Αίγυπτος συμφώνησαν την Τετάρτη να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους με στόχο να εξομαλύνουν τελικώς τις τεταμένες σχέσεις τους, αφού ολοκλήρωσαν τον δεύτερο γύρο των επαφών τους, στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκαν οι επιμέρους διαφορές τους, όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Οι διήμερες συνομιλίες διεξήχθησαν στην Άγκυρα και επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών ήταν οι υφυπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση, συζητήθηκαν διμερή και περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας, της Λιβύης, της Ανατολικής Μεσογείου και του Μεσανατολικού.

«Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν αυτές τις διαβουλεύσεις επιβεβαιώνοντας την επιθυμία τους να σημειώσουν πρόοδο στα υπό συζήτηση θέματα και την ανάγκη περαιτέρω βημάτων ώστε να διευκολυνθεί η ομαλοποίηση των σχέσεών τους», επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση.

Οι συνομιλίες με την Αίγυπτο, που μέχρι στιγμής έχουν αποφέρει ελάχιστα, έρχονται σε μια περίοδο που η Τουρκία εντείνει τις διπλωματικές προσπάθειές της για να μειώσει τις εντάσεις με άλλους περιφερειακούς αντιπάλους της, όπως με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αιγύπτιος ΥΠΕΞ: «Πολύ δουλειά χρειάζεται ακόμη να γίνει για να αποκατασταθούν οι κανονικές σχέσεις με την Άγκυρα»

«Η Αίγυπτος είναι πρόθυμη για την αποκατάσταση κανονικών σχέσεων με την Άγκυρα, αλλά χρειάζεται να γίνει ακόμη περισσότερη δουλειά», δήλωσε ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι μιλώντας στο Bloomberg TV, σε μία συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας παρουσίασε και η εφημερίδα «Αλ Αχράμ».

«Όταν η Αίγυπτος θα είναι “ικανοποιημένη” για το γεγονός “ότι τα εκκρεμή ζητήματα θα έχουν επιλυθεί, τότε η πόρτα θα είναι ανοιχτή για περαιτέρω πρόοδο», ανέφερε ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας.

Οι δηλώσεις του Σούκρι πραγματοποιήθηκαν λίγες ώρες μετά τη λήξη του δεύτερου γύρου των διήμερων διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ των αξιωματούχων του αιγυπτιακού και τουρκικού Yπουργείου Εξωτερικών που ολοκληρώθηκαν χθες, Τετάρτη, στην άγκυρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν αφού συνάντησε τον τζιχαντιστή Χανίγιε μετά είδε και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr