Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι Αναρχικοί: “Είμαστε η ανθρώπινη ασπίδα που φρουρεί την Κομπάνι”

Κούρδοι Αναρχικοί: “Είμαστε η ανθρώπινη ασπίδα που φρουρεί την Κομπάνι”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κούρδοι αναρχικοί, μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Δράσης (DAF), σε ανακοίνωσή τους που δημοσίευσαν την Πέμπτη, περιγράφουν την κατάσταση που βιώνουν στην περιοχή γύρω από την Κομπάνι.

Είναι η 24η μέρα των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους στην Κομπάνι. Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) μάχονται στα χωριά που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων και προσπαθούν να προστατέψουν την Κομπάνι. Όλοι όσοι ζουν στην περιοχή έχουν ξεσηκωθεί για να μην αφήσουν την πόλη να πέσει.

Είμαστε η ανθρώπινη ασπίδα που φρουρεί το χωριό Μποιντί, δυτικά της Κομπάνι. Τις τελευταίες 2 μέρες οι εκρήξεις και ο θόρυβος της μάχης έχει μεγαλώσει στο κέντρο και τα περίχωρα της Κομπάνι. Στη διάρκεια των συγκρούσεων αυτών, στρατιωτικές δυνάμεις εντείνουν τις επιθέσεις τους στις ανθρώπινες ασπίδες που περιφρουρούν τα χωριά των συνόρων. Τούρκοι στρατιώτες επιτίθενται με δακρυγόνα σε όσους πλησιάζουν τα σύνορα από τις 2 πλευρές, συμπεριλαμβανομένου και του χωριού στο οποίο βρισκόμαστε, το οποίο δέχτηκε επίθεση την Τρίτη. Οι στρατιώτες κάποιες φορές χρησιμοποιούν και σφαίρες και τραυματίζουν τον κόσμο.

DAF_in_Kobanê_10

Οι επιθέσεις αυτές στα συνοριακά χωριά δείχνουν ότι έχουν επιτρέψει τη διέλευση από τα σύνορα δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους. Είναι πλέον ξεκάθαρη η στήριξη της Τουρκίας στο Ισλαμικό Κράτος. Σήμερα μάθαμε ότι σκοτώθηκε από τις Μονάδες Προστασίας του Λαού ένας από τους ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους που ηγούνταν της επίθεσης στην Κομπάνι. Ανακοινώθηκε ότι οι Μονάδες Προστασίας του Λαού, σε μια τακτική κίνηση, άδειασαν τους δρόμους της Κομπάνι και έστησαν ενέδρα σε δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, εξουδετερώνοντας τους.

Όλοι είναι πολύ αναστατωμένοι από αυτά που ακούγονται. Ένα από αυτά τα θέματα είναι ο φόβος του Ισλαμικού Κράτους για τις γυναίκες αντάρτισσες. Το Ισλαμικό Κράτος συμβολίζει το κράτος, τον τρόμο, τη σφαγή και την πατριαρχία. Λόγω της πεποίθησής τους, ότι δεν μπορούν να αποκαλεστούν «μάρτυρες», αν σκοτωθούν από γυναίκα αντάρτισσα, αγωνίστρια των Μονάδων Προστασίας του Λαού, οι τζιχαντιστές φοβούνται. Και φοβούνται, γιατί όταν έρχονται αντιμέτωποι με αγωνίστριες των Μονάδων Προστασίας του Λαού, αυτές οι γυναίκες δεν δείχνουν κανένα έλεος. Απαιτούν την ελευθερία ενάντια στην πατριαρχία και αυτό είναι αποτέλεσμα του αγώνα των Μονάδων Προστασίας του Λαού.

Η εξέγερση στο Κουρδιστάν και σε άλλες πόλεις, τις τελευταίες δύο μέρες, μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε την δύναμη των ανθρώπων όταν είναι οργανωμένοι. Αυτές οι εξεγέρσεις αυξάνουν την εμπιστοσύνη στην επανάσταση για τον καθένα στην Κομπάνι, στα χωριά στα σύνορα της Κομπάνι και σε όλη την Ρόζαβα (Rojava), κουρδική περιοχή της Συρίας. Κάθε φορά που ένα από τα αδέρφια μας σκοτώνεται, παρόλο που νιώθουμε θλίψη, ο θυμός και η δύναμη ενισχύονται. Τα πόδια μας θα χτυπήσουν τόσο δυνατά που θα ανοίξει η γη. Η θλίψη μας μεταμορφώνεται σε θυμό γρήγορα και μας δίνει τρομακτική δύναμη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr