Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιο είναι το νέο ναρκωτικό Μπονζάι που σκορπά τον θάνατο

Ποιο είναι το νέο ναρκωτικό Μπονζάι που σκορπά τον θάνατο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κωνσταντινούπολη, Ναρκωτικά, Τουρκία,

Δύο άνθρωποι πέθαναν στην Μπούρσα της Τουρκίας τις τελευταίες δύο μέρες αφού έκαναν χρήση μπονζάι, ένα συνθετικό κανναβοειδές ναρκωτικό, και έξι ακόμα νοσηλεύτηκαν στο Εσκισεχίρ και στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Χουσείν Γιαβούζ (Hüseyin Yavuz), 32 ετών, που μένει στο Γκαζί Ακντεμίρ (Gazi Akdemir) της πόλης Οσμανγκαζί (Osmangazi) στην Μπούρσα, έκανε χρήση μπονζάι την Πέμπτη το βράδυ.

Η μητέρα του κάλεσε ασθενοφόρο όταν ο γιος της παραπονέθηκε για διανοητική σύγχυση μετά τη χρήση μπονζάι. Ο Γιαβούς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε. Το προσωπικό είπε ότι έφτασε στο νοσοκομείο σε κώμα, αφού είχε κάνει χρήση μεταμφεταμίνες και μπονζάι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αστυνομικό Τμήμα του Εσκισεχίρ, πέντε έφηβοι νοσηλεύτηκαν σε διαφορετικά νοσοκομεία του Εσκισεχίρ, τις τελευταίες τέσσερις μέρες.

Το πρώτο περιστατικό έλαβε χώρα στο κέντρο του Εσκισεχίρ την Δευτέρα, όταν ένας έφηβος νοσηλεύτηκε τη νύχτα μετά από χρήση μπονζάι.

Ο ίδιος είπε ότι είχε πιει αλκόολ και ότι δεν είχε κάνει χρήση μπονζάι. Το προσωπικό του νοσοκομείου, όμως, είπε ότι ήταν υπό την επήρεια του συνθετικού ναρκωτικού όταν έφτασε στο νοσοκομείο.

Άλλος ένας νοσηλεύτηκε την Τρίτη αφού είχε πιει αλκοόλ και είχε κάνει και χρήση μπονζάι. Την Τετάρτη, ένας ακόμη νεαρός νοσηλεύτηκε και είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Στο τέταρτο περιστατικό, ο Σ. Α. παραπονέθηκε για διανοητική σύγχυση μετά από χρήση μπονζάι και νοσηλεύτηκε επίσης.

Σε ένα περιστατικό στην Κωνσταντινούπολη, ένας άνδρας έπεσε σε κώμα στην άκρη του δρόμου μετά από χρήση μπονζάι. Περαστικοί μετέφεραν τον άνδρα στο νοσοκομείο.

Η χρήση συνθετικής μαριχουάνας, γνωστό ως μπονζάι, βρίσκεται σε άνοδο στην Τουρκία. Το 2,9% ανθρώπων ηλικίας 15-24 ετών κάνουν χρήση, ενώ ηλικίες 25-44 καλύπτουν το 2,8% και 45-64 το 2,3% , σύμφωνα με μια έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών (KOM) του 2013.

Στην έρευνα αναφέρεται ότι το μπονζάι προέρχεται από ένα πράσινο φυτό που μοιάζει με τη μαριχουάνα και περιέχει ένα χημικό, το AM-2201, που μπορεί να είναι καταστροφικό για τον εγκέφαλο. Το μπονζάι, που έχει απαγορευθεί ως παράνομο ναρκωτικό το 2010, εισάγεται στην Τουρκία κυρίως από την Ευρώπη, την Κίνα και την Κύπρο.

Τα σχετικά περιστατικά με μπονζάι αυξήθηκαν δραματικά από το 2011 ως το 2013. Το 2011, είχαμε 164 περιστατικά, 456 περιστατικά το 2012, ενώ το 2013, ο αριθμός των περιστατικών έφτασε τις 2.227, ανέφερε η Δίωξη Ναρκωτικών.

Σύμφωνα με ειδικούς του Εκπαιδευτικού και Θεραπευτικού Κέντρου για κατάχρηση αλκοόλ και ουσιών (AMATEM), οι θάνατοι που έχουν προκληθεί από συνθετική μαριχουάνα ή μπονζάι θα αυξηθούν δραματικά τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς οι βλάβες που προκαλούνται στον εγκέφαλο και σε άλλα όργανα του σώματος δεν είναι ακόμα γνωστές.

kom

bonzai1

Σύμφωνα με ειδικούς, αλλαγές στην όρεξη και στις συνήθειες στον ύπνο, δυσκολία συγκέντρωσης, αϋπνία, παραισθήσεις, τρέμουλο είναι μερικά από τα συμπτώματα που παρουσιάζει ένας χρήστης.

Όσο για δείγματα συμπεριφοράς, οι ειδικοί μιλάνε για κακή απόδοση στο σχολείο, ξαφνικές αλλαγές στις σχέσεις, στους φίλους ή σε χόμπι, απώλεια ενδιαφέροντος για οικογενειακές δραστηριότητες και μια ασυνήθιστη ανάγκα για χρήματα.

Οι ειδικοί λένε ότι οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν τους φίλους των παιδιών τους και να ελέγχουν πώς τα παιδιά τους ξοδεύουν χρήματα, πού περνάνε τον ελεύθερο χρόνο τους και ποιες δραστηριότητες τους απασχολούν. Προτείνουν στους γονείς να αναζητήσουνε επαγγελματική βοήθεια, αν θεωρήσουν ότι τα παιδιά τους κάνουν χρήση ναρκωτικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr