Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία: Εξαγωγές ρεκόρ πετρελαίου προς την Ασία μετά τις ευρωπαϊκές κυρώσεις

Ρωσία: Εξαγωγές ρεκόρ πετρελαίου προς την Ασία μετά τις ευρωπαϊκές κυρώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ουκρανία, Πετρέλαιο, Ρωσία,

Η Ρωσία αυξάνει τις εξαγωγές πετρελαίου από το βασικό ανατολικό της λιμάνι προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση από Ασιάτες αγοραστές και να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφεραν στο Reuters τρεις πηγές με γνώση του θέματος.

Η Μόσχα έχει δηλώσει ότι στοχεύει να αναδρομολογήσει τις εξαγωγές ενέργειας που κάνει από τη Δύση στην Ασία, κάτι που όμως είναι ακριβό μέσω μεγάλων ναυτικών οδών αλλά και περίπλοκο λόγω κυρώσεων.

Έτσι, σύμφωνα με τις πηγές του Reuters η ρωσική κρατική εταιρεία Transneft έχει αυξήσει ήδη τις ποσότητες αργού που διοχετεύει στο ανατολικό λιμάνι του Κοζμίνο, πάνω από την Νότια Κορέα, μέσω του αγωγού East Siberia Pacific Ocean (ESPO).

Συγκεκριμένα, η ποσότητα έχει αυξηθεί κατά 70.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) κάνοντας χρήση πρόσθετων χημικών που επιταχύνουν τις ροές πετρελαίου.

Σημειώνεται ότι η Transneft δεν απάντησε σε σχετικό αίτημα σχολιασμού από το Reuters.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, Μόσχα σχεδιάζει επίσης να στείλει στο Κοζμίνο επιπλέον 80.000 βαρέλια την ημέρα μέσω σιδηροδρόμου, μια διαδρομή που είχε χρησιμοποιηθεί για την προμήθεια των τοπικών διυλιστηρίων όταν κατασκευαζόταν ο αγωγός ESPO.

Οι πρόσθετες προμήθειες θα επιτρέψουν να αυξηθεί η συνολική φόρτωση από το Κοζμίνο σε περίπου 900.000 βαρέλια την ημέρα τους επόμενους μήνες, από τα 750.000 μεσοσταθμικά μέχρι στιγμής φέτος.

Σημειώνεται ότι το 2021 το Κοζμίνο φόρτωνε περίπου 720.000 βαρέλια την ημέρα (35,1 εκατομμύρια τόνους).

Σύμφωνα με δύο από τις πηγές του Reuters, ο στόχος της Μόσχας είναι οι εξαγωγές πετρελαίου μέσω Κοζμίνο να φτάσουν στο ιστορικό υψηλό των 880.000 βαρελιών την ημέρα τον Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι εταιρείες από την Κίνα – η οποία έχει επικρίνει επανειλημμένα τις δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία – και την Ινδία αγοράζουν αυξημένες ποσότητες ρωσικού αργού τους τελευταίους μήνες.

Μία από τις πηγές του Reuters ανέφερε στο πρακτορείο ότι το λιμάνι του Κοζμίνο έχει δυνατότητα να διαχειριστεί φορτώσεις της τάξεως των 1,1 εκατ. βαρελιών ανά ημέρα, ωστόσο η περιορισμένη χωρητικότητα του αγωγού ESPO και των σιδηροδρόμων δεν μπορεί να επιτρέψει τέτοια επίπεδο χωρίς περαιτέρω εργασίες βελτίωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr