Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τάνκερ ξεφορτώνουν εκατομμύρια βαρέλια ιρανικό αγρό πετρέλαιο στη Συρία

Τάνκερ ξεφορτώνουν εκατομμύρια βαρέλια ιρανικό αγρό πετρέλαιο στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ακτιβιστές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανέφεραν ότι ένα δεξαμενόπλοιο καυσίμων έφτασε στο συριακό λιμάνι Μπανιάς, στη βορειοδυτική επαρχία Ταρτούς και ξεφόρτωσε αργό πετρέλαιο.

Εν τω μεταξύ ένα άλλο μεγάλο τάνκερ με πετρέλαιο βρίσκεται ακόμα στη θάλασσα απέναντι από τη συριακή ακτή.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του SOHR, τα δύο δεξαμενόπλοια μεταφέρουν σχεδόν τρία εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου, το οποίο θα διυλιστεί στο διυλιστήριο της Μπανιάς.

Οι περιοχές που ελέγχονται από το συριακό καθεστώς υφίστανται κρίση καυσίμων, όπου η έλλειψή τους επηρέασε αρνητικά τη διαθεσιμότητα υπηρεσιών και προκάλεσε αύξηση των τιμών, προβλήματα στη βιομηχανία, στις μεταφορές και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Στις 12 Μαΐου, αξιόπιστες πηγές ενημέρωσαν το SOHR ότι ιρανικά δεξαμενόπλοια καυσίμων συνέχισαν να φτάνουν στις συριακές ακτές, και συγκεκριμένα στο λιμάνι Μπανιάς στην επαρχία Ταρτούς όπου παραδίδεται ιρανικό αργό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, που φορτώνονται σε βυτιοφόρα.

Αυτό έγινε γνωστό στο περιθώριο του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, και νωρίτερα καθώς το Συριακό Παρατηρητήριο επεσήμανε επανειλημμένα τη συνεχιζόμενη ροή πετρελαιοφόρων από το Ιράν.

Να σημειωθεί ότι μεγάλη κρίση καυσίμων πλήττει τις περιοχές που ελέγχονται από το καθεστώς και επιδείνωσε τις ζωές των ανθρώπων.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, ακτιβιστής του SOHR ανέφερε ότι τάνκερ που μετέφερε αργό πετρέλαιο και οικιακό αέριο από το Ιράν έδεσε στο λιμάνι Μπανιάς στη συριακή ακτή. Το πλοίο ήταν φορτωμένα με σχεδόν τρία εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο και 2.000 τόνους φυσικού αερίου.

Περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο αναμένεται να μεταφερθεί από το Ιράν στη Συρία εν μέσω της κλιμάκωσης της κρίσης καυσίμων σε ολόκληρη τη χώρα και της ταλαιπωρίας των Σύρων πολιτών για την εξασφάλιση των καθημερινών πηγών εισοδήματός τους και εν μέσω των αυξημένων τιμών και των μεγάλων ουρών στα αρτοποιεία και τα πρατήρια καυσίμων.

Στις 12 Σεπτεμβρίου, ακτιβιστές του SOHR ανέφεραν ότι δύο δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου έφτασαν στο λιμάνι Μπανιάς.

Πηγές του SOHR επιβεβαίωσαν ότι τα δύο δεξαμενόπλοια μεταφέρουν ιρανικό αργό πετρέλαιο για τη Συρία και δημοσιεύματα από ορισμένα μέσα ενημέρωσης για μεταφορά του φορτίου των δύο δεξαμενόπλοιων στον Λίβανο είναι αναληθείς.

Τα ιρανικά καύσιμα που προορίζονταν για τον Λίβανο έφτασαν στη Συρία πριν από λίγες ημέρες με τρία ιρανικά δεξαμενόπλοια και η λιβανική Χεζμπολάχ τα μετέφερε στον Λίβανο.

Πηγές του SOHR ανέφεραν επίσης ότι ένα νέο ιρανικό τάνκερ με καύσιμα κατευθύνεται προς τη Συρία, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστό εάν το φορτίο έχει προορισμό τη Συρία ή θα μεταφερθεί στον Λίβανο μέσω ξηράς, υπό την επίβλεψη της Χεζμπολάχ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός πιλότος περιγράφει την ιρανική επίθεση: «Σαν το Top Gun να συναντά τον Πόλεμο των Άστρων»

Νετανιάχου: «Το κράτος του Ισραήλ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό του»

Ο τζάμπα μάγκας Ραϊσί απειλεί ξανά το Ισραήλ με τζούφιες φωτοβολίδες

Νόαμ Κατς (Πρεσβευτής Ισραήλ): «Απλώς φανταστείτε το καθεστώς των Ιρανών Αγιατολλάδων με πυρηνικά όπλα»

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter