Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κύπρος έχει ενδείξεις για το που θα τρυπήσει το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»

Η Κύπρος έχει ενδείξεις για το που θα τρυπήσει το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στενά παρακολουθούν οι αρμόδιοι τις νέες εξαγγελίες της Άγκυρας για παράνομες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό τόνισε σε δηλώσεις της στο ΡΙΚ, η Υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Νατάσα Πηλείδου.

Η ίδια ανέφερε ότι υπάρχουν ενδείξεις για το σημείο στο οποίο θα δραστηριοποιηθεί παράνομα το τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», ενώ παράλληλα, διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι θα γίνουν όλες οι ενέργειες, ώστε να τύχουν καταδίκης οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας.

Αναφερόμενη στην υψηλή ζήτηση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, η κυρία Πηλείδου απέδωσε το γεγονός στις αυξημένες τιμές ενέργειες, καθώς και στην ενισχυμένη χορηγία που δίδεται από το κράτος.

Είπε, ακόμη, ότι έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των αιτήσεων για το σχέδιο «Εξοικονομώ και αναβαθμίζω», προσθέτοντας πως μέχρι το τέλος του έτους θα επαναπροκηρυχθεί.

Στις 9 Αυγούστου θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Μερσίνης το τουρκικό γεωτρύπανο Abdulhamid Han για να ξεκινήσει «αποστολή στη Μεσόγειο», σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ. Την είδηση μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Σήμερα ο κατοχικός ηγέτης Ερσιν Τατάρ πήγε με πλοίο από την κατεχόμενη Κερύνεια στην Μερσίνα όπου «επιθεώρησε» το τουρκικό ερευνητικό.

Ο Τατάρ ανάρτησε φωτογραφίες του μπροστά στο γεωτρύπανο, στον λογαριασμό του στο Twitter.

Μετά από αυτή την αρνητική εξέλιξη, προμηνύεται «θερμός» ο Αύγουστος στη Μεσόγειο.

Ενώ το προηγούμενο διάστημα η τουρκική κυβέρνηση είχε διαμηνύσει πως αυτό θα γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, το βράδυ της Τρίτης έδωσε ακριβή ημερομηνία.

Στις 6 Ιουλίου το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας είχε γνωστοποιήσει με ανακοίνωση του ότι το γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», θα ξεκινήσει την πρώτη του αποστολή στις αρχές Αυγούστου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φήμες ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει να «αποκεφαλίσει» τον Χακάν Φιντάν

Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Με υποστήριξη των ΗΠΑ οι Κούρδοι (SDF) οδεύουν προς αυτονομία στη Συρία – Ήττα για την Τουρκία

Προκαταρκτική συμφωνία στη Συρία: Οι Κούρδοι με τρεις μεραρχίες και 50.000 μαχητές «ενσωματώνονται» στο συριακό κράτος

Το KCDK-E καλεί το τουρκικό κράτος να αναμετρηθεί με το ιστορικό των σφαγών του

Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ σε μυστικές διαβουλεύσεις με Ελλάδα και Κύπρο υπό τη σκιά της αυξανόμενης ισχύος της Τουρκίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr