Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Λιβύη πρόθυμη να τροφοδοτήσει την ΕΕ με φυσικό αέριο και πετρέλαιο – Δικό της και της Νιγηρίας

Η Λιβύη πρόθυμη να τροφοδοτήσει την ΕΕ με φυσικό αέριο και πετρέλαιο – Δικό της και της Νιγηρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Λιβύης, Μοχάμεντ Αούν εξέφρασε την ελπίδα του να ολοκληρωθεί η μελέτη σχετικά με τη δυνατότητα προμήθειας φυσικού αερίου από τη Νιγηρία στην Ευρώπη μέσω της Λιβύης.

Ο Αούν πρόσθεσε ότι «το οικονομικό όφελος που θα αποκομίσει η Λιβύη από αυτή την ιδέα είναι οι δασμοί από τη χρήση της λιβυκής γης και από τα χωρικά ύδατα».

Σημείωσε ότι είναι δυνατό να εργαστούν σε διευθετήσεις με τη Νιγηρία προς αμοιβαίο όφελος, μέσω των σχετικών εργασιών, όπως η κατασκευή, η μεταφορά και η φύλαξη.

Επισημαίνεται επίσης ότι θα κληθούν να συμμετάσχουν μεταφορικές εταιρείες στη Λιβύη και ξένες εταιρείες.

Ο Αούν επιβεβαίωσε ότι η στρατηγική προοπτική του υπουργείου του είναι να «εκμεταλλευτεί όλες τις διαθέσιμες και αναμενόμενες πηγές ενέργειας στη Λιβύη».

Σημείωσε ότι περίπου το 40% της χερσαίας έκτασης δεν έχει ακόμη διερευνηθεί.

«Υπάρχουν πολλές ανακαλύψεις πετρελαίου και φυσικού αερίου που πρέπει να αναπτυχθούν, και ως εκ τούτου έγινε δουλειά για να κατευθυνθεί το ίδρυμα να αρχίσει να αναπτύσσει αυτές τις ανακαλύψεις, ειδικά επειδή η Ευρώπη χρειάζεται τώρα περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο».

Επεσήμανε επίσης ότι οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας και τα εργοστάσια, όπως το τσιμέντο και ο σίδηρος, χρηματοδοτούνται από την Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου (NOC) με περίπου ένα δισεκατομμύριο κυβικά πόδια αερίου.

Συνεπώς, η σύνδεση νέων σταθμών θα πάρει χρόνο και δεν έχουν γίνει σχέδια για τη σύνδεσή τους με τις υπάρχουσες γραμμές φυσικού αερίου.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Αούν τόνισε ότι τυχόν νέες ανακαλύψεις φυσικού αερίου θα διανεμηθούν σε όλες τις πετρελαϊκές λεκάνες της Λιβύης.

Συγκεκριμένα, το Αφρικανικό Ενεργειακό Επιμελητήριο ανέμενε η παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη να φτάσει τα 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) έως το 2024.

Σημείωσε ότι η παραγωγή μπορεί να φτάσει λιγότερο από ένα εκατομμύριο bpd μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, στη χειρότερη περίπτωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Ο Ερντογάν εκβιάζει το Ιράκ με το νερό για να πάρει πετρέλαιο και πόλεμο κατά του PKK – Επίσκεψη σε Βαγδάτη και Ερμπίλ

Γιώργος Τσίπρας: Η βίαιη απολιγνιτοποίηση ήταν πολιτική, εντελώς ερασιτεχνική και στην ουσία σκόπιμη για κάποια συμφέροντα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Σημαντική πτώση των τιμολογίων για τον Μάρτιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr