Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο «χτύπημα» από τον ΟΠΕΚ στη Δύση και στήριγμα στον Πούτιν – Μείωση παραγωγής πετρελαίου

Νέο «χτύπημα» από τον ΟΠΕΚ στη Δύση και στήριγμα στον Πούτιν – Μείωση παραγωγής πετρελαίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Oι υπουργοί Ενέργειας των χωρών του ΟΠΕΚ+ συμφώνησαν σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα στη σημερινή (5/10) υπουργική σύνοδο στη Βιέννη, μια μείωση που αποτελεί τη μεγαλύτερη από το ξέσπασμα της πανδημίας της Covid-19 που οδήγησε σε ύφεση την παγκόσμια οικονομία.

Οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες όχι μόνον υιοθέτησαν την πρόταση του Πούτιν για τη μείωση της παραγωγής, προκειμένου να κρατηθούν ψηλά οι τιμές, παρά την ενίσχυσε κιόλας, καθώς η Ρωσία είχε εισηγηθεί τη μείωση κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα, ενώ η απόφαση που ελήφθη είναι για τα διπλάσια.

Οι ανακοινώσεις:

Σύμφωνα με μέλη αντιπροσωπειών, πρόκειται για μια κίνηση που ενδέχεται να αυξήσει περαιτέρω τις ήδη πολύ υψηλές τιμές ενέργειας και θα βοηθήσει τη Ρωσία να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο της στην Ουκρανία.

Οι αγορές αποτύπωσαν αμέσως το γενικότερο κλίμα στην ενέργεια, καθώς οι τιμές του πετρελαίου κινούνται ανοδικά στο συν 1%, στα 92,6 δολάρια το βαρέλι, αρκετά ψηλότερα σε σχέση με τα 85 δολάρια την περασμένη εβδομάδα.

Η σημερινή απόφαση είναι βέβαιο ότι ενοχλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι πιθανό να προκαλέσει την αντίδραση της Ουάσινγκτον.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε τη Σαουδική Αραβία νωρίτερα φέτος σε αναζήτηση υψηλότερης παραγωγής και χαμηλότερων τιμών αντλίας για τους Αμερικανούς εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.

Επίσης, πριν από τη σημερινή απόφαση, Αμερικανοί αξιωματούχοι φέρονται να έκαναν τηλεφωνήματα σε ομολόγους τους στον Κόλπο, προσπαθώντας να αντιδράσουν στην κίνηση για μείωση της παραγωγής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr