Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανεβαίνει ο υδράργυρος στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς στις 6:30πμ το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Barbaros εισήλθε στην κυπριακή ΑΟΖ, συνοδευόμενο από δυο υποστηρικτικά σκάφη, όπως επιβεβαίωσε στο ΡΙΚ ο Κύπριος υπουργός ‘Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαϊδης.

Στην περιοχή, βρίσκεται ήδη τουρκική φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού που παρακολουθεί τη γεώτρηση της κοινοπραξίας ENI-Kogas σε απόσταση 5 μιλίων από το κυπριακό τεμάχιο 9.

Στο μεταξύ, ασκήσεις στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Συρίας άρχισε στις 7 το πρωί η Ρωσία. Για τη διενέργεια της άσκησης η Μόσχα έχει δεσμεύσει περιοχή 800 τετραγωνικών μιλίων, η οποία εφάπτεται εκείνης που έχει δεσμεύσει η Τουρκία.

Η ρωσική άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 23 Οκτωβρίου και στη διάρκειά της θα γίνονται βολές ρουκετών από πλοία. Ένα 24ωρο αργότερα ξεκινά και η κοινή αεροναυτική άσκηση Κύπρου-Ισραήλ σε παραπλήσια περιοχή.

Εν τω μεταξύ, μια ημέρα πριν, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, δήλωνε ότι η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, επιλέγοντας προκλητικά να δεσμεύσει περιοχή δίπλα στην κυπριακή ΑΟΖ, και ότι διαψεύδει όσους πίστεψαν στις διαβεβαιώσεις της Άγκυρας για ουσιαστική συμβολή στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

Σύμφωνα με πηγές από την κυπριακή πρωτεύουσα, ο Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί στις 7 Νοεμβρίου την Κύπρο και από εκεί θα μεταβεί, στις 9 Νοεμβρίου, στο Κάιρο, όπου θα συνέλθει η πρώτη τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ σε θέσεις της Χεζμπολάχ

Ισραηλινός πιλότος περιγράφει την ιρανική επίθεση: «Σαν το Top Gun να συναντά τον Πόλεμο των Άστρων»

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Νετανιάχου: «Το κράτος του Ισραήλ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό του»

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr