Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές απήγαγαν Σύρο αντιστασιακό μέσα στην Τουρκία

Τζιχαντιστές απήγαγαν Σύρο αντιστασιακό μέσα στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένοπλοι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν υψηλόβαθμο Σύρο διοικητή των αντάρτικων δυνάμεων στο εσωτερικό της Τουρκίας, γράφει η Daily Mail και η ίδια βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι αυτό το γεγονός εγείρει νέα ερωτήματα κατά πόσο η Άγκυρα είναι αφοσιωμένη στην ήττα της τρομοκρατίας.

Ο Αμπού Ίσα (Abu Issa), επικεφαλής μιας ένοπλης ομάδας που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στην πολιορκημένη Κομπάνι και ο 20χρονος γιος του, Αμάρ, έπεσαν σε ενέδρα τζιχαντιστών στη νοτιοανατολική τουρκική πόλη Ούρφα το απόγευμα της Παρασκευής.

xartis

Στον χάρτη της Daily Mail βλέπετε την πόλη Ούρφα, η οποία βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα στο εσωτερικό της Τουρκίας. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους τζιχαντιστές να δράσουν ένοπλα. Τα ερωτηματικά για το τι ακριβώς κάνει ή παριστάνει το τουρκικό κράτος γίνονται όλο και περισσότερα στον δυτικό Τύπο. Στην πραγματικότητα όλοι πλέον είναι βέβαιοι για την υποστήριξη της Τουρκίας στο Ισλαμικό Κράτος.

Πατέρας και γιος, οι οποίοι είχαν συνάντηση με Τούρκους αξιωματούχους, αρπάχτηκαν από το αυτοκίνητό τους σε μια ολοφάνερη απόπειρα απαγωγής τους, όταν ο οδηγός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν φέρεται απλά να έσβησε τη μηχανή όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τέσσερις βαριά οπλισμένους τζιχαντιστές σε οδόφραγμα.

Αφού αιχμαλωτίστηκαν οδηγήθηκαν ταχύτατα στα σύνορα με τη Συρία και κατάφεραν τελικά να αποδράσουν όταν δημιουργήθηκε σύγχυση στο συνοριακό πέρασμα που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος για μεταφέρει λαθραία ανθρώπους και εξοπλισμό από την Τουρκία, όταν εμφανίστηκε ένα περίπολο από Τούρκους στρατιώτες.

Κανένας από τους ένοπλους τζιχαντιστές δεν φορούσε κουκούλα, οι δύο μάλιστα αναγνωρίστηκαν από τον Αμπού Ίσα από τις μάχες στους δρόμους της Κομπάνι. Η απαγωγή έγινε στις 06.30 το απόγευμα.

Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, ο οδηγός του Αμπού Ίσα, που ήταν και από τους πιο έμπιστούς του συμβούλους, είχε συνεννοηθεί με το Ισλαμικό Κράτος να τους παραδώσει τον αρχηγό του. Ουσιαστικά αυτός οδήγησε τον Αμπού Ίσα σε ένα ήσυχο δρομάκι όπου περίμεναν οι τζιχαντιστές και όταν διατάχθηκε να κάνει όπισθεν εκείνος απλά έσβησε τη μηχανή.

Ωστόσο, όλη αυτή η ιστορία, σύμφωνα με τη Daily Mail, εγείρει ακόμα περισσότερα ερωτήματα σχετικά με την αφοσίωση της Τουρκίας στον διεθνή αγώνα που έχει κηρυχθεί ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Ειδικά μετά την άρνηση της Άγκυρας να βοηθήσει τους Κούρδους υπερασπιστές της Κομπάνι που απέχουν μόλις λίγα μέτρα από τα σύνορά της.

Υπάρχουν επίσης σοβαρά ερωτήματα, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, γιατί η Τουρκία επέτρεψε σε χιλιάδες τζιχαντιστές από χώρες της Δύσης, οι οποίοι εισήλθαν στη χώρα με φτηνές αεροπορικές πτήσεις σε τουριστικές περιοχές, να περάσουν με ευκολία τα σύνορα με τη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Η Τουρκία έχει κατηγορηθεί ότι πυρήνες τζιχαντιστών δραστηριοποιούνται στο έδαφός της. Ιδιαίτερα στις νότιες πόλεις της που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Περνάνε τα σύνορα, πολεμάνε και ύστερα επιστρέφουν στα σπίτια τους, στην Τουρκία.

Είναι γνωστό επίσης ότι εκατοντάδες τραυματίες τζιχαντιστές νοσηλεύονται σε τουρκικά νοσοκομεία. Στο tribune έχουμε αποδείξει το γεγονός με σειρά αναρτήσεων και με φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Η Τουρκία έχει επίσης κατηγορηθεί ότι επέτρεψε σε 3.000 δυτικούς τζιχαντιστές να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος για να πάρει πίσω τους 49 διπλωμάτες Τούρκους που είχαν αιχμαλωτίσει οι τζιχαντιστές όταν κατέλαβαν τη Μοσούλη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr