Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΥΠΕΞ Κύπρου: Η Τουρκία χρηματοδοτεί το Ισλαμικό Κράτος

ΥΠΕΞ Κύπρου: Η Τουρκία χρηματοδοτεί το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ενημέρωση των Ευρωπαίων Εταίρων για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, προέβη τη Δευτέρα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Λουξεμβούργο, ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Όπως διαβάζουμε στον Φιλελεύθερο της Κύπρου, στο πλαίσιο συζήτησης για το ρόλο της Τουρκίας σε σχέση με τις εξελίξεις στο Ιράκ και τη Συρία ως αποτέλεσμα της δράσης του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), ο κ. Κασουλίδης αναφέρθηκε και στις τουρκικές ενέργειες εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι όσοι προθυμοποιούνται να συμμετάσχουν στην μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους δεν μπορούν ταυτόχρονα να επιδιώκουν την εκπλήρωση δικής τους εθνικής ατζέντας, η οποία, μάλιστα, να στρέφεται εναντία στα συμφέροντα άλλων μελών του Συνασπισμού.

Αφού εξήρε την ηρωική αντίσταση των Κούρδων στο Κομπάνι και κάλεσε τους ομολόγους του να μην αφήσουν την πόλη – σύμβολο να πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών, στηλίτευσε το ρόλο της Τουρκίας για την ενίσχυση και τη χρηματοδότηση του Ισλαμικού Κράτους.

Στη συνέχεια, ο κ. Κασουλίδης κατήγγειλε τις τουρκικές ενέργειες που, όπως είπε, παραβιάζουν με τον πιο προκλητικό τρόπο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και παρενοχλούν την καθόλα νόμιμη δραστηριότητα μιας, ευρωπαϊκών συμφερόντων, εταιρείας.

Η Άγκυρα, πρόσθεσε ο Υπουργός Εξωτερικών, συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες της αφού σήμερα προχώρησε σε ουσιαστική υλοποίηση των απειλών της με την ενεργοποίηση της οδηγίας NAVTEX και την έναρξη ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σχετικά με την απόφαση της ελληνοκυπριακής πλευράς να αναστείλει τη συμμετοχή της στις συνομιλίες που διεξάγονται για το Κυπριακό, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι είναι πραγματικά λυπηρό γιατί, παρά την καλή θέληση που επέδειξε η ελληνοκυπριακή πλευρά, η Τουρκία επέλεξε να προβεί σε αυτές τις προκλητικές ενέργειες τέσσερις μόνον μέρες πριν την έναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, δυναμιτίζοντας με αυτό τον τρόπο τη συμμετοχή μας στις συνομιλίες.

Ο κ. Κασουλίδης αναφέρθηκε κλείνοντας στους ομολόγους στην πρόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας να εγείρει το θέμα στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 23 και 24 Οκτωβρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr