Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Africa Intelligence: Ο Χάφταρ πιέζεται από την Αίγυπτο να «καθαρίσει» τους φιλότουρκους στην Τρίπολη

Africa Intelligence: Ο Χάφταρ πιέζεται από την Αίγυπτο να «καθαρίσει» τους φιλότουρκους στην Τρίπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η γαλλική ιστοσελίδα, «Africa Intelligence», μετέδωσε ότι ο Χαλίφα Χάφταρ απειλεί να μπλοκάρει πετρελαιοπηγές σε εδάφη που ελέγχονται από τις δυνάμεις του προκειμένου να ανακτήσει τη θέση του στον αγώνα για την εξουσία στη Λιβύη, σημειώνοντας ότι αυτή η κλιμάκωση προέρχεται ύστερα από αιγυπτιακή πίεση.

«Υπήρξαν αρκετές ενδείξεις τις τελευταίες ημέρες: η έξαρση της αναταραχής στη Φεζάν, κοντά στο σημείο που βρίσκονται τα πεδία Σαράρα και Ελ Φιλ, και η ανακοίνωση του Χάφταρ, κατά τη διάρκεια της επιδεικτικής στρατιωτικής παρέλασής του στη Σέμπχα στις 17 Οκτωβρίου, για μια πιθανή επίθεση κατά της Τρίπολης», έγραψε η ιστοσελίδα.

Προστίθεται ότι η σύμμαχος του Χάφταρ, η Αίγυπτος, τον πιέζει να αναλάβει δράση ενάντια σε μια ενεργειακή συμφωνία που συνήφθη μεταξύ Τρίπολης και Τουρκίας.

«Ως επικεφαλής του ενεργειακού συμβουλίου, ο προσωρινός πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNU) Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά έχει το πάνω χέρι σε όλα τα θέματα πετρελαίου.

»Το πιο σημαντικό, του δίνει ένα μέσο για να αποδυναμώσει τη θέση του υπουργού πετρελαίου του, Μοχάμεντ Αούν, και του προέδρου της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λιβύης (NOC)», προσθέτει το δημοσίευμα.

Αναφέρεται επίσης ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μείωσαν την οικονομική τους βοήθεια για τον Χάφταρ και έχουν επίσης υποστηρίξει τον Ντμπέιμπα, μια απώλεια που η υποστήριξη της Αιγύπτου δεν μπορεί να αναπληρώσει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νεκρός ο φιλότουρκος νεο-οθωμανός στρατηγός της Δυτ. Λιβύης – Θεωρίες συνομωσίας για σαμποτάζ

Τουρκία: Συνετρίβη κοντά στην Άγκυρα το Falcon 50 που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ της Δυτ. Λιβύης

Ο Νετανιάχου αξιοποίησε την Τριμερή Σύνοδο Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου για να στείλει προειδοποίηση στην Τουρκία

Κοινή Διακήρυξη Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ: «Συμφωνούμε να ενισχύσουμε τη τρέχουσα τριμερή συνεργασία μας στους τομείς ασφάλειας, άμυνας και στρατιωτικού χαρακτήρα»

Αποκάλυψη Politico: Πυρηνική συνεργασία Γαλλίας και Ρωσίας στη Γερμανία εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr