ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκινά υποχρεωτική στρατιωτική εκπαίδευση σε Λύκεια και Πανεπιστήμια στη Ρωσία

Ξεκινά υποχρεωτική στρατιωτική εκπαίδευση σε Λύκεια και Πανεπιστήμια στη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μαθητές, Ουκρανία, Ρωσία, Φοιτητές,

Οι πρωτοβουλίες της ρωσικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη ενός βασικού προγράμματος στρατιωτικής εκπαίδευσης σε σχολεία και πανεπιστήμια μαρτυρούν την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση όλων των τομέων της ζωής στη Ρωσία εν καιρώ πολέμου.

Αυτή η πληροφορία σύμφωνα με μια ενημέρωση των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών, που δημοσιεύτηκε στο Twitter από το υπουργείο Άμυνας της χώρας, μεταδίδει η Ukrinform.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, το ρωσικό Υπουργείο Παιδείας παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ανάπτυξη του προαναγγελθέντος σχεδίου για τη συμπερίληψη της βασικής στρατιωτικής εκπαίδευσης στο πρόγραμμα σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ρωσίας», αναφέρει το δημοσίευμα.

Το πλαίσιο του μαθήματος «Βασικά στοιχεία της ασφάλειας ζωής» θα περιλαμβάνει εκπαίδευση με τυφέκια και χειροβομβίδες της σειράς AK, στρατιωτική άσκηση και χαιρετισμούς και χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας.

«Τα μαθήματα θα γίνουν υποχρεωτικά από την 1η Σεπτεμβρίου 2023.

»Επιπλέον, τον Δεκέμβριο του 2022, το Υπουργείο Επιστημών και Ανώτατης Εκπαίδευσης ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα “βασικής στρατιωτικής εκπαίδευσης” για φοιτητές», αναφέρεται.

Οι πρωτοβουλίες υπογραμμίζουν την «ολοένα και πιο στρατιωτικοποιημένη ατμόσφαιρα» στη Ρωσία εν καιρώ πολέμου, καθώς και ότι αποτελούν μια (πιθανώς εσκεμμένη) υπενθύμιση της Σοβιετικής Ένωσης: παρόμοια εκπαίδευση ήταν υποχρεωτική στα σχολεία μέχρι το 1993.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ηλιούπολη – Το σημείωμα της 17χρονης πριν πέσει στο κενό: «Αυτός ο κόσμος δεν είναι πια για μένα»

Ο Νίκος Δένδιας έθεσε στον Ουκρανό Υπ. Άμυνας το ζήτημα της ανέλκυσης ουκρανικού θαλάσσιου drone στην Ελλάδα

Ρωσικό πλοίο-φάντασμα βυθίστηκε από τορπίλη υψηλής τεχνολογίας στη Μεσόγειο

Νίκος Δένδιας: Το drone στη Λευκάδα «έχουμε πλέον βεβαιότητα ότι είναι ουκρανικό» – «…εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα»

Η Ρωσία στέλνει εξαρτήματα drones στο Ιράν μέσω της Κασπίας, παρακάμπτοντας τον αποκλεισμό του Ορμούζ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr