Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρυξέλλες ΕΛΚ: Άνθρωπος του Βέμπερ στο μικροσκόπιο των Αρχών – Ερευνάται για διαφθορά

Βρυξέλλες ΕΛΚ: Άνθρωπος του Βέμπερ στο μικροσκόπιο των Αρχών – Ερευνάται για διαφθορά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την έφοδο της βελγικής και της γερμανικής Αστυνομίας στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες καθώς γερμανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η υπόθεση αφορά τον Μάριο Φόιγκτ ο οποίος ήταν υπεύθυνος της ψηφιακής προεκλογικής καμπάνιας του ΕΛΚ το 2019 και προσωπική επιλογή του προέδρου του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το γερμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Mitteldeutscher Rundfunk η εισαγγελία διαφθοράς της Ερφούρτης διεξάγει έρευνες κατά του Φόιγκτ για δωροδοκία σε επιχειρηματικές συναλλαγές, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ειδικότερα, οι έρευνες αφορούν στις δραστηριότητες του Φόιγκτ ως επικεφαλής της ψηφιακής καμπάνιας του ΕΛΚ στις ευρωεκλογές.

Το ένταλμα για έρευνες στα γραφεία του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες είχε κατατεθεί από τον Δεκέμβριο του 2022 και αφορά παραγγελία που δόθηκε από το ΕΛΚ σε διαδικτυακή εταιρία στην Ιένα.

Ο Φόιγκτ φέρεται να έχει πάρει χρήματα από την εταιρία μετά την ανάθεση από το ΕΛΚ της προεκλογικής εκστρατείας στο διαδίκτυο.

Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα επιβεβαιώνει ότι «εκπρόσωποι των βελγικών και γερμανικών αστυνομικών Αρχών επισκέφτηκαν τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στις Βρυξέλλες την Τρίτη 4 Απριλίου», με την επίσκεψη να συνδέεται, «με εν εξελίξει έρευνα στη Θουριγγία της Γερμανίας».

Το ΕΛΚ αναφέρει ότι «συνεργάζεται με πλήρη διαφάνεια με τις εμπλεκόμενες Αρχές, παρέχοντας όλες τις σχετικές πληροφορίες και τεκμηρίωση» προσθέτοντας ότι καθώς πρόκειται για έρευνα η οποία συνεχίζεται «δεν θα κάνει περαιτέρω σχόλια».

Εκπρόσωπος του Μάνφρεντ Βέμπερ, σχολίασε σχετικά με την έφοδο των Αρχών στα γραφεία του κόμματος στο Βέλγιο ότι «σύμφωνα με την εισαγγελία, οι έρευνες δεν στρέφονται μέχρι στιγμής κατά υπαλλήλων του ΕΛΚ.

»Η έρευνα εξυπηρετεί την αναζήτηση αποδεικτικών στοιχείων στο πλαίσιο της διαδικασίας κατά του Φόιγκτ.

»Επιπλέον, οι αστυνομικοί θέλουν να ανακρίνουν πιθανούς μάρτυρες επιτόπου στις Βρυξέλλες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr