Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπερνς (CIA): Η Ρωσία κινδυνεύει να γίνει «οικονομική αποικία» της Κίνας

Μπερνς (CIA): Η Ρωσία κινδυνεύει να γίνει «οικονομική αποικία» της Κίνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία κινδυνεύει να γίνει «οικονομική αποικία» της Κίνας, καθώς η απομόνωσή της από τη Δύση βαθαίνει μετά την εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε την Τρίτη ο διευθυντής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς.

Πώς εξαρτάται η Ρωσία από την Κίνα

Αναλυτικότερα, ο Μπερνς δήλωσε σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Rice στο Χιούστον ότι:

«Η Ρωσία εξαρτάται όλο και περισσότερο από την Κίνα και, από ορισμένες απόψεις, κινδυνεύει να γίνει μια οικονομική αποικία της Κίνας με την πάροδο του χρόνου, εξαρτώμενη από την εξαγωγή ενεργειακών πόρων και πρώτων υλών».

Να θυμίσουμε ότι στις σχέσεις Ρωσίας και Κίνας αναφέρθηκε πρόσφατα ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ωστόσο από άλλη οπτική.

«Γνωρίζω ότι μπορώ να υπολογίζω σε εσάς για την επιστροφή της Ρωσίας στη λογική και όλες τις πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν στον Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια της τετ-α-τετ συνάντησής τους στο Πεκίνο.

«Η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία κατάφερε πλήγμα στην διεθνή σταθερότητα», είχε προσθέσει ο Γάλλος πρόεδρος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»

Πούτιν: Θα πάρουμε όλο το Ντονμπάς, ακόμη και με τη βία

Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης

Τουρκία: «Κρατήστε τις ενεργειακές υποδομές εκτός πολέμου»

Οι Αμερικανοί ανέπτυξαν ειδική δύναμη κρούσης ντρόουν LUCAS στη Μέση Ανατολή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr