Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστραλή βουλευτής προτείνει αυστηρά πρόστιμα σε όσες φοράνε μπούρκα

Αυστραλή βουλευτής προτείνει αυστηρά πρόστιμα σε όσες φοράνε μπούρκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αυστραλή βουλευτής πρότεινε αυστηρές ποινές και τσουχτερά πρόστιμα σε γονείς που υποχρεώνουν τα παιδιά τους να φορέσουν μπούρκα.

Σύμφωνα με την Τζάκι Λάμπι οι γονείς που επιβάλλουν τον ολόσωμο μανδύα στις κόρες τους πρέπει να οδηγούνται στη φυλακή για ένα έτος και να καταβάλουν πρόστιμο ύψους 68.000 αυστραλιανών δολαρίων.

Όσο για εκείνους που υποχρεώνουν ενήλικες να φορέσουν καλύμματα προσώπου, η βουλευτής προτείνει εξάμηνη φυλάκιση και πρόστιμο 34.000 δολαρίων Αυστραλίας.

«Η διαδικασία θα είναι πολύ απλή και ανάλογη της επιβολής προστίμων για οδικές παραβάσεις», δήλωσε στην Herald Sun η Λάμπι.

Επισήμανε, βέβαια, πως θα υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις όπως σε περιπτώσεις που αφορούν σε ανθρώπους που επισκέπτονται τζαμιά ή που βρίσκονται στις ιδιωτικές κατοικίες τους.

Σύμφωνα με την Λάμπι η πρότασή της είναι απαραίτητη για λόγους ασφαλείας και για την διευκόλυνση ένταξης στην κοινωνία των μουσουλμάνων.

Την ίδια ώρα, τόνισε πως η μπούρκα δεν είναι τρόπος θρησκευτικής έκφρασης και όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η μπούρκα δεν αποτελεί θρησκευτικό αντικείμενο».

Η βουλευτής τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε έλθει ξανά στο επίκεντρο της δημοσιότητας όταν δήλωσε πως οι υποστηρικτές του νόμου της Σαρίας είναι «μανιακοί και διεφθαρμένοι», καθώς δεν θα σταματήσουν «το αιματοκύλισμα και τους βιασμούς, μέχρι όλες οι γυναίκες στην Αυστραλία να φορούν μπούρκα και να είναι υποταγμένες στους άνδρες».

Η αλήθεια είναι ότι ένας θεοκρατικός νόμος όπως η Σαρία δεν έχει καμία θέση στις δυτικές κοινωνίες. Οι δημοκρατίες δεν αναγνωρίζουν θεοκρατικά πολιτεύματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας στην Αίγυπτο

Η Αλγερία εγκαινίασε το μεγαλύτερο τζαμί στην Αφρική – Κόστισε 900 εκατ. δολάρια

Αυστραλία: Γυναίκα ζούσε με τον νεκρό αδελφό της για πέντε χρόνια

Γερμανός πρώην Αρχηγός Πληροφοριών: Το Ισλάμ θα καταλάβει πλήρως την Ευρώπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr