Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δύο Αμερικανοί ναύτες συνελήφθησαν για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Δύο Αμερικανοί ναύτες συνελήφθησαν για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας, συνελήφθησαν και κατηγορούνται από τις ΗΠΑ δύο ναύτες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 3/8 το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Οι δύο συλληφθέντες, που υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, κατηγορούνται για διαβίβαση απόρρητων πληροφοριών στο Πεκίνο, είπε σε δημοσιογράφους ο υφυπουργός Ματ Όλσεν, αρμόδιος για θέματα Εθνικής Ασφαλείας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Σαν Ντιέγκο.

Λόγω των πράξεών τους, «ευαίσθητες στρατιωτικές πληροφορίες κατέληξαν στα χέρια της (ηγεσίας της) Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας», τόνισε ο Όλσεν.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ από την κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας», υποστήριξε η Στέισι Μόι, ειδική πράκτορας του FBI που διευθύνει το γραφείο στο Σαν Ντιέγκο.

»Η Κίνα θα κάνει τα πάντα για να πλήξει τις ΗΠΑ «στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου της με σκοπό να καταστεί η μοναδική υπερδύναμη στον κόσμο», ισχυρίστηκε.

Τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις της Ουάσιγκτον με το Πεκίνο είναι τεταμένες για λόγους που συνδέονται με ζητήματα εθνικής ασφαλείας και εμπορίου.

Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει την Κίνα για κατασκοπεία και κυβερνοεπιθέσεις, αλλά η κινεζική πλευρά απορρίπτει όσα της καταλογίζονται.

Αντίστοιχες κατηγορίες έχει διατυπώσει στο παρελθόν και η Κίνα.

Άλλα αγκάθια στις σινοαμερικανικές σχέσεις είναι η απαγόρευση εξαγωγής προηγμένης τεχνολογίας από τις ΗΠΑ, η βιομηχανική πολιτική του Πεκίνου, οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, η προέλευση του κορωνοϊού που προκάλεσε την πανδημία Covid-19, οι εμπορικοί δασμοί και το ζήτημα της Ταϊβάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 6 ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικούς ATACMS στην Κριμαία

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr