Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιταλία: Σάλος για τις διακοπές της Μελόνι στην Αλβανία

Ιταλία: Σάλος για τις διακοπές της Μελόνι στην Αλβανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η φασίστρια Τζόρτζια Μελόνι έκανε διακοπές στην Αλβανία, διαφημίζοντας την, έστω και έμμεσα, ως τουριστικό προορισμό. Τώρα αλλάζει γραμμή και διαφημίζει την Ιταλία.

Η Τζόρτζια Μελόνι φαίνεται να απογοήτευσε μέρος των ψηφοφόρων της.

Μετά από σειρά δεσμεύσεων και δηλώσεων υπέρ της στήριξης του εσωτερικού τουρισμού, η Ιταλίδα πρωθυπουργός διαφήμισε έμμεσα, την γειτονική Αλβανία.

Την επέλεξε, όπως γράφει ο Τύπος, ως προορισμό για να χαλαρώσει, με ολιγοήμερες διακοπές στον Αυλώνα και φωτογραφήθηκε με τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα.

Όχι μόνον, όμως. Ο Ράμα, παράλληλα, σε συνέντευξή του, αποκάλυψε ότι μια παρέα τεσσάρων Ιταλών έφυγε τρέχοντας από εστιατόριο της χώρας του, χωρίς να πληρώσει τον λογαριασμό.

Μόλις το έμαθε, η Μελόνι έδωσε εντολή στην ιταλική πρεσβεία να καλύψει το χρέος.

Και όπως διευκρίνισε στην συνέχεια το ποσό δεν καταβλήθηκε από το ιταλικό Δημόσιο αλλά από την ίδια.

Η πράξη είναι σίγουρα αξιέπαινη, αλλά σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, με την κίνησή της αυτή η Μελόνι διαφήμισε με εξαιρετικά αποτελεσματικό τρόπο την Αλβανία και τον τουρισμό της.

Η Μελόνι διαφημίζει τώρα την Ιταλία

Σε μια περίοδο κατά την οποία μεγάλο μέρος των πολιτών, στην Ιταλία παραπονιέται για την αύξηση των τιμών, σε εστιατόρια και σε πολλά θέρετρα, πολλαπλασιάστηκαν οι αναρτήσεις και τα άρθρα, με θέμα τις συμφέρουσες τιμές της γειτονικής χώρας.

Για παράδειγμα όπως αναφέρεται ομπρέλα και δυο ξαπλώστρες στις αλβανικές παραλίες συχνά δεν κοστίζουν πάνω από δέκα ευρώ.

Την ίδια ώρα, στην περιφέρεια της Απουλίας (δηλαδή ακριβώς απέναντι από την Αλβανία) η παρουσία τουριστών φέτος είναι μειωμένη κατά τουλάχιστο 20% σε σχέση με το 2022.

Η Μελόνι μάλλον κατάλαβε τι συνέβη και προσπαθεί τώρα να αλλάξει πορεία πλεύσης.

Σε φωτογραφία που μόλις ανήρτησε στο διαδίκτυο, ο γαμπρός της και υπουργός Γεωργίας, Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, η επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, βρίσκεται σε αγροικία, στην ευρύτερη περιοχή του Μπάρι και κρατά μια πιατέλα «με εξαιρετική μπλε γαρίδα», όπως έγραψε ο υπουργός γεωργίας. Γαρίδα ιταλικής φυσικά προέλευσης.

Η ανάρτηση αυτή θα είναι αρκετή για να τονώσει, έστω και τις τελευταίες αυτές εβδομάδες, μια τουριστική σεζόν που δεν φαίνεται να ικανοποιεί εστιάτορες, ξενοδόχους και όσους εκμεταλλεύονται τις ιταλικές παραλίες;

Πηγή: dw.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διαιτητής της Euroleague έκλεψε κολόνια από αεροδρόμιο

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Βενετία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στην πόλη για τους τουρίστες – Αντιδρούν οι κάτοικοι

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr