Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι δεν κρύβουν το μίσος τους για τους Πεσμεργκά

Οι Τούρκοι δεν κρύβουν το μίσος τους για τους Πεσμεργκά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο τουρκικός στρατός κρατούσε μέχρι και τις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης τον κύριο όγκο των Κούρδων Πεσμεργκά σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την πολιορκημένη από το Ισλαμικό Κράτος Κομπάνι. Αυτό δήλωσε αξιωματικός των Πεσμεργκά στο κουρδικό Rudaw.

Αξιωματικός των Πεσμεργκά ανέφερε ότι βρισκόταν με τους στρατιώτες του στην πόλη Πιρσούς (Pirsus), περικυκλωμένος από Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι φρόντιζαν να μην ενωθούν με τους Πεσμεργκά και άλλοι Κούρδοι (της Τουρκίας ή πρόσφυγες από τη Συρία), οι οποίοι πιθανώς θα ήθελαν να μπουν στην Κομπάνι και να πολεμήσουν και αυτοί.

Ο Κούρδος αξιωματικός δεν έδωσε την ώρα εισόδου των κυρίων δυνάμεων των Πεσμεργκά στην Κομπάνι, ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαπολύσει νέες λυσσαλέες επιθέσεις ενάντια στη φρουρά της πόλης, που αποτελείται από Κούρδους αντάρτες του YPG, μήπως και κερδίσουν κάποιο πλεονέκτημα πριν την είσοδο των ενισχύσεων. Βεβαίως οι Αμερικανοί συνεχίζουν τους βομβαριδσμούς στους τζιχαντιστές.

Στην πολιορκημένη Κομπάνι έχουν εισέλθει από την Τετάρτη και 200 άνδρες του FSA (του Ελεύθερου Στρατού της Συρίας). Η δύναμη των Πεσμεργκά που βρίσκεται στην Τουρκία, δίπλα στα σύνορα και περιμένει να εισέλθει στην Κομπάνι, είναι 150 άνδρες. Οι μισοί έφτασαν αεροπορικώς στην Τουρκία και οι υπόλοιποι οδικώς, με φορτηγά που κουβαλάνε βαρύ οπλισμό.

Οι Πεσμεργκά που έφτασαν από το βράδυ της Τετάρτης αεροπορικώς οδηγήθηκαν σε στρατόπεδο κοντά στα σύνορα με τη Συρία για να διανυκτερεύσουν. Οι Τούρκοι δεν τους επέτρεψαν να φοράνε τις στολές τους, ενώ οι συνθήκες μέσα στο στρατόπεδο που φιλοξενήθηκαν ήταν απαράδεκτες.

Γιατρός των Πεσμεργκά περιέγραψε ως εξής τη “φιλοξενία” των Τούρκων στο στρατόπεδο που τους παραχώρησαν να μείνουν μέχρι να εισέλθουν στην Κομπάνι: “Δεν υπάρχει ούτε ένα σαπούνι να πλύνουμε τα χέρια μας, είμαστε σαν φυλακισμένοι. Δεν έχουμε καμία επαφή με τον έξω κόσμο”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr