Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παγκόσμια έκκληση αλληλεγγύης στην #Kobane – Μυρίζει μπαρούτι στην Τουρκία

Παγκόσμια έκκληση αλληλεγγύης στην #Kobane – Μυρίζει μπαρούτι στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε κινητοποιήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Κομπάνι που μάχεται εδώ και σχεδόν 50 μέρες το Ισλαμικό Κράτος καλούν οι Κούρδοι την 1η Νοεμβρίου.

Διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, της Αυστραλίας και της Βόρειας Αμερικής, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Κομπάνι είναι στις 17.00 το απόγευμα του Σαββάτου 1 Νοεμβρίου στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

propilaia

Στην Τουρκία η κυβέρνηση Ερντογάν και οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς οι Κούρδοι αποτελούν σχεδόν το 40% του πληθυσμού, ενώ οι μνήμες από τις πρόσφατες 41 δολοφονίες Κούρδων στις διαδηλώσεις σε ολόκληρη την τουρκική επικράτεια από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς είναι νωπές.

KOBANE_AL

Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ζήτησε από τους πολίτες να απόσχουν από τις πορείες, τις οποίες χαρακτήρισε «πράξεις βίας», ουσιαστικά προειδοποιώντας ότι θα πνίξει εκ νέου στο αίμα τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

«Απευθύνω έκκληση στους πολίτες μας: να μη συμμετάσχετε σε αυτές τις πράξεις βίας» είπε ο Νταβούτογλου μετά την προσευχή της Παρασκευής όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

«Έχω δώσει σε όλους τους κυβερνήτες τις κατάλληλες συστάσεις. Δεν θα επιτρέψουμε την διατάραξη της δημόσιας τάξης» τόνισε ο ίδιος.

Τα πνεύματα μεταξύ Κούρδων και Τουρκίας είναι ιδιαίτερα οξυμένα με την κατάσταση να μυρίζει πάλι μπαρούτι, καθώς η Τουρκία και η κυβέρνηση Ερντογάν συνεχίζει να στηρίζει με όλους τους τρόπους το Ισλαμικό Κράτος και να περιμένει απλά πότε θα πέσει η Κομπάνι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr