Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Wall Street Journal: Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει τη χερσαία επίθεση στη Γάζα μέχρι να αναπτυχθούν αμερικανικά αντιπυραυλικά

Wall Street Journal: Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει τη χερσαία επίθεση στη Γάζα μέχρι να αναπτυχθούν αμερικανικά αντιπυραυλικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει προς το παρόν τη χερσαία επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας, ούτως ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν τον χρόνο για να στείλουν αντιπυραυλικά συστήματα στην περιοχή, αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Το Πεντάγωνο προσπαθεί να αναπτύξει σχεδόν δώδεκα συστήματα αεράμυνας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των στρατευμάτων των ΗΠΑ που υπηρετούν στο Ιράκ, τη Συρία, το Κουβέιτ, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για να τα προστατεύσει από πυραύλους και ρουκέτες.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν μέχρι στιγμής πείσει τους Ισραηλινούς να αναστείλουν την επίθεση μέχρι να τοποθετηθούν αυτά τα συστήματα.

Η εγκατάσταση θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οπότε λογικά κανείς μπορεί να σκεφθεί ότι αμέσως μετά θα ξεκινήσει η χερσαία επιχείρηση.

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι το Ισραήλ λαμβάνει επίσης υπόψη στον σχεδιασμό του την προσπάθεια παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας σε αμάχους εντός της Γάζας, καθώς και τις διπλωματικές προσπάθειες για την απελευθέρωση περισσότερων από τους ομήρους της Χαμάς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr