Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεξικό: Φονικός τυφώνας στο Ακαπούλκο – Τουλάχιστον 27 νεκροί

Μεξικό: Φονικός τυφώνας στο Ακαπούλκο – Τουλάχιστον 27 νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακαπούλκο, Καιρός, Μεξικό, Τυφώνας,

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις άλλοι φέρονται ως αγνοούμενοι μετά το πέρασμα του ισχυρού τυφώνα Ότις από τη διάσημη λουτρόπολη Ακαπούλκο και την περιφέρεια του, στο νοτιοδυτικό Μεξικό, ανακοίνωσε σήμερα η μεξικανική κυβέρνηση.

«Δυστυχώς λάβαμε μια αναφορά της πολιτειακής κυβέρνησης και της δημαρχίας που έκανε λόγο για 27 νεκρούς και τέσσερις αγνοούμενους», δήλωσε η υπουργός Ασφαλείας Ρόσα Ισέλα Ροδρίγες κατά την καθημερινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την αποκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος και την εκκαθάριση από την καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας κατηγορίας 5, ο οποίος ξεθεμελίωσε τη νότια πολιτεία Γκερέρο, αποκόπτοντας το Ακαπούλκο.

«Αυτό που έζησε το Ακαπούλκο ήταν πολύ καταστροφικό», δήλωσε ο πρόεδρος Ομπραδόρ.

«Αυτό δεν έχει προηγούμενο στη χώρα στο πρόσφατο παρελθόν».

Ο Ότις πλημμύρισε δρόμους, ξήλωσε στέγες από σπίτια και ξενοδοχεία, διακόπηκαν οι επικοινωνίες, η οδική και η αεροπορική πρόσβαση.

Οι βλάβες στις τηλεφωνικές γραμμές όπως και σε αυτές του ηλεκτρικού ρεύματος κατέστησαν δύσκολο για τις Αρχές να εκτιμήσουν γρήγορα το μέγεθος των ζημιών.

Σχεδόν 8.400 μέλη του στρατού, της πολεμικής αεροπορίας και της εθνοφρουράς του Μεξικού έχουν αναπτυχθεί μέσα και κοντά στο Ακαπούλκο για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις καθαρισμού, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Τα μαθήματα ακυρώθηκαν για τους σπουδαστές σε όλη την πολιτεία για δεύτερη ημέρα και η κυβερνήτης Έβελιν Σαλγάδο δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι αρχές εργάζονται για την αποκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος και την επαναλειτουργία των αντλιών πόσιμου νερού στο Ακαπούλκο.

Περισσότεροι από 1.300 υπάλληλοι της κρατικής επιχείρησης ηλεκτρισμού CFE εργάζονται για την αποκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς 300.000 άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό.

Αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια αναχώρησε σύμφωνα με τις αρχές οδικώς –το αεροδρόμιο παραμένει κλειστό– για το Ακαπούλκο, πόλη σχεδόν 780.000 κατοίκων που απέχει περίπου 400 χλμ. από την πόλη του Μεξικού.

Το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης έκλεισε αφότου ο Ότις κατέστρεψε τον πύργο ελέγχου, έκοψε τις τηλεπικοινωνίες και απέκλεισε την πρόσβαση στους δρόμους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αφρικανική Σκόνη: Γιατί «κοκκίνισε» ο ουρανός – Τι λέει το Αστεροσκοπείο

Παγώνη για σκόνη: Χρειάζεται προσοχή – Όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ίσως χρειαστεί να αλλάξουν τα φάρμακά τους

Ανατροπή: Τι ώρα φεύγει η αφρικανική σκόνη – Δυστυχώς… έρχεται ξανά

Από Τετάρτη 24/4 καθαρίζει η ατμόσφαιρα

Η αφρικανική σκόνη μεταφέρει σωματίδια – Τι πρέπει να κάνετε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr