ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Βρετανοί στέλνουν 200 αντιαεροπορικούς πυραύλους στην Ουκρανία

Οι Βρετανοί στέλνουν 200 αντιαεροπορικούς πυραύλους στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή 29/12 την αποστολή περίπου 200 αντιαεροπορικών πυραύλων στην Ουκρανία για να ενισχύσει την άμυνά της, μετά το κύμα ρωσικών βομβαρδισμών σε πολλές πόλεις της χώρας, με το Λονδίνο να καλεί παράλληλα συμμάχους να «εντείνουν τις προσπάθειές τους» για να υποστηρίξουν στρατιωτικά το Κίεβο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «δοκιμάζει την άμυνα της Ουκρανίας και την αποφασιστικότητα της Δύσης…και η σημερινή αποστολή ενός πακέτου συστημάτων αεροπορικής άμυνας στέλνει ένα αδιάψευστο μήνυμα ότι μπροστά στη ρωσική βαρβαρότητα, το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει απολύτως δεσμευμένο να υποστηρίξει την Ουκρανία», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς σε ανακοίνωσή του.

Οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι, που κατασκευάζονται στη Βρετανία από την ευρωπαϊκή εταιρεία πυραύλων MBDA, είναι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς που εκτοξεύονται από αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένων μαχητικών Typhoon και F-35, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Η Βρετανία έχει δεσμεύσει συνολικά 4,6 δισεκατομμύρια λίρες σε στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία μέσα σε διάστημα δύο ετών.

Η ανακοίνωση αυτή της νέας αποστολής έρχεται καθώς η Ρωσία εξαπέλυσε μία από τις μεγαλύτερες πυραυλικές επιθέσεις της στον πόλεμο με την Ουκρανία, σκοτώνοντας 18 αμάχους, τραυματίζοντας περισσότερους από 130 άλλους και πλήττοντας κτίρια κατοικιών στο Κίεβο, στο νότιο και στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν συζήτησε τη σύγκρουση στο Ιράν με τον ηγέτη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Ηγετικός θρίαμβος Δένδια στο Συνέδριο της ΝΔ – Ο Νίκος Δένδιας γκρέμισε τις «Καγκελαρίες των τεχνοκρατών» και κατασυνέτριψε τους «μισθοφόρους της εξουσίας»: «Η εξουσία στις δημοκρατίες ασκείται στο όνομα του λαού»

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός θέλει «εκκλησιαστικά» την Αφρική και την Ουκρανία – Πώς το «ξανθό γένος» προσπαθεί να καταστρέψει το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας

Ο νέος νόμος του Πούτιν: Η Ρωσία εκχωρεί στον εαυτό της το δικαίωμα εισβολής σε οποιαδήποτε χώρα

Ο Νίκος Δένδιας έθεσε στον Ουκρανό Υπ. Άμυνας το ζήτημα της ανέλκυσης ουκρανικού θαλάσσιου drone στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr