Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γκάλαντ είπε στον Μπλίνκεν ότι ο πόλεμος στη Γάζα δεν τελειώνει εάν δεν βρεθεί η ηγεσία της Χαμάς και δεν απελευθερωθούν οι όμηροι

Ο Γκάλαντ είπε στον Μπλίνκεν ότι ο πόλεμος στη Γάζα δεν τελειώνει εάν δεν βρεθεί η ηγεσία της Χαμάς και δεν απελευθερωθούν οι όμηροι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ιώβ Γκάλαντ, στη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, στο Τελ Αβίβ, κατέστησε σαφές ότι το Ισραήλ θα εντείνει τις επιχειρήσεις του στην περιοχή Χαν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα της Γάζας μέχρι να βρεθούν οι ηγέτες της Χαμάς και να απελευθερωθούν οι Ισραηλινοί όμηροι.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση της συνάντησης, ο Γκάλαντ ενημέρωσε τον Μπλίνκεν για τις πολεμικές εξελίξεις και σημείωσε τις «αλλαγές στις τακτικές μάχης» του Ισραήλ στη βόρεια Γάζα, όπου ο στρατός έχει περιορίσει ορισμένες από τις μάχες λόγω του επιχειρησιακού ελέγχου.

Ο Γκάλαντ «τόνισε ότι οι επιχειρήσεις στην περιοχή του Χαν Γιουνίς θα ενταθούν και θα συνεχιστούν έως ότου εντοπιστεί η ηγεσία της Χαμάς και οι Ισραηλινοί όμηροι επιστρέψουν στην πατρίδα τους με ασφάλεια», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο υπουργός Άμυνας συζήτησε επίσης τις περιφερειακές εντάσεις με τον Μπλίνκεν και τις ιρανικές επιθέσεις μέσω φιλοϊρανών παραστρατιωτικών.

«Μια αύξηση της πίεσης που ασκείται στο Ιράν είναι κρίσιμη και μπορεί να αποτρέψει την περιφερειακή κλιμάκωση σε πρόσθετους τομείς», είπε ο Γκάλαντ στον Μπλίνκεν.

Είπε ότι η κορυφαία προτεραιότητα του Ισραήλ αυτή τη στιγμή είναι να επιτρέψει την επιστροφή των Ισραηλινών κατοίκων στο βόρειο Ισραήλ, όπου οι μάχες με τη Χεζμπολάχ έχουν ενταθεί εν μέσω φόβων για μια ευρύτερη ανάφλεξη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr