Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι θέλουν διαμεσολαβητή τις ΗΠΑ στην κρίση στην Ουκρανία

Οι Ρώσοι θέλουν διαμεσολαβητή τις ΗΠΑ στην κρίση στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ρώσοι “πετάνε” εκτός “παιχνιδιού” Βερολίνο και Ευρωπαϊκή Ένωση (δηλαδή το γερμανικό Ράιχ) και θεωρούν “βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση” τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ ώστε να επιτευχθεί επίλυση της ουκρανικής κρίσης.

Τη θέση αυτή εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ το Σάββατο μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στο Πεκίνο.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε:

“Οι θέσεις μας για τις εξελίξεις στην Ουκρανία δεν συμφωνούν με εκείνες των ΗΠΑ, αλλά αν η Ουάσινγκτον θέλει να συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης και στη δημιουργία διαλόγου μεταξύ του Κιέβου και της διοίκησης των ανταρτών… πιστεύω ότι αυτό θα ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση” και επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποθαρρύνουν τους “θερμοκέφαλους” (εννοεί τους ναζιστές φιλογερμανούς Ουκρανούς) στους κόλπους της ουκρανικής ηγεσίας να ξαναρχίσουν τη σύγκρουση με τους φιλορώσους αυτονομιστές.

“Η κατάπαυση του πυρός έχει υπογραφεί μεταξύ των ανταρτών και της κυβέρνησης του Κιέβου. Αυτοί πρέπει να οριστικοποιήσουν ένα σχέδιο απεμπλοκής ώστε να υπάρχει έλεγχος στην τήρηση της εκεχειρίας”, τόνισε.

Μάλιστα, η απομόνωση της Άνγκελας Μέρκελ και του Βερολίνου γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή μετά τη συμφωνία ΗΠΑ και Ρωσίας να ανταλλάσσουν πληροφορίες για την κατάσταση στα σύνορα Ουκρανίας και Ρωσίας.

“Αρκεί να πω ότι έχουμε ορισμένες διαφωνίες για ορισμένα γεγονότα επί του πεδίου αναφορικά με την Ουκρανία. Έχουμε συμφωνήσει να ανταλλάσσουμε ορισμένες πληροφορίες μεταξύ μας σε σχέση με το θέμα αυτό. Συμφωνήσαμε επίσης αυτός ο μεταξύ μας διάλογος να συνεχιστεί”, επισήμανε με τη σειρά του ο Τζον Κέρι στους δημοσιογράφους.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ φάνηκε να υποδηλώνει πως δεν επίκειται η επιβολή νέων δυτικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

“Οι επιλογές που κάνει η Ρωσία είναι αυτές που θα κρίνουν τι θα συμβεί σε σχέση με τις κυρώσεις μακροπρόθεσμα”, δήλωσε προσθέτοντας πως ελπίζει η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία που υπογράφηκε στις 5 Σεπτεμβρίου να παραμείνει βιώσιμη.

Η έξαρση της τζιχαντιστικής και ισλαμιστικής τρομοκρατίας έχει φέρει κοντά ΗΠΑ και Ρωσία, που ως παγκόσμιοι “παίχτες” δεν μπορούν να βρίσκονται “εγκλωβισμένοι” στις αλλοπρόσαλλες πολιτικές του Βερολίνου που προκάλεσαν και την ουκρανική κρίση.

Η απόφαση Μόσχας και Ουάσιγκτον να “εκτονώσουν”΄τη μεταξύ τους αντιπαράθεση, που προκλήθηκε εξαιτίας της Ουκρανίας, είναι εμφανής όπως και η επιλογή τους να συνεννοούνται δίχως Ευρωπαίους “μεσάζοντες”. Η Γερμανία περιθωριοποιείται και οι σχεδιασμοί της Μέρκελ για νέο Ράιχ “παγώνουν”.

Το μόνο που απομένει είναι να αποκαθηλωθεί και η γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη, ώστε ο δυτικός κόσμος να εξέλθει από την ύφεση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την εξ ανατολών απειλή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr