Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βρετανός τζιχαντιστής που σκόρπισε τον θάνατο στο Ιράκ (φωτο + βίντεο)

Ο Βρετανός τζιχαντιστής που σκόρπισε τον θάνατο στο Ιράκ (φωτο + βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Βρετανός τζιχαντιστής από το Ισλαμικό Κράτος, που σκότωσε σε επίθεση αυτοκτονίας 8 ανθρώπους στο Ιράκ, είχε κάνει φυλακή στην πατρίδα του γιατί ισχυριζόταν ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να λιθοβολούνται μέχρι θανάτου και μετά να γίνονται παρανάλωμα του πυρός.

Ο λόγος για τον 30χρονο Καμπίρ Αχμέντ (Kabir Ahmed), πατέρα τριών παιδιών. Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail ο τζιχαντιστής από το Ντέρμπι ήταν έτοιμος να θυσιάσει και τα παιδιά του στο όνομα του Αλλάχ και της Τζιχάντ, όπως προκύπτει από τα όσα είχε πει στην τελευταία του συνέντευξη, πριν οδηγήσει το φορτηγό γεμάτο εκρηκτικά πάνω στην αυτοκινητοπομπή της ιρακινής αστυνομίας.

isis_derby1

Από την επίθεση αυτοκτονίας του Αχμέντ σκοτώθηκαν 8 αστυνομικοί ενώ ακόμα 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν την Παρασκευή.

Μόλις πριν από 2,5 χρόνια ο ίδιος άνθρωπος είχε φυλακιστεί, καθώς ήταν από τους πρώτους που διώχθηκαν ποινικά με το νέο τότε νόμο του 2010 για ρατσιστικές συμπεριφορές με αφορμή τις σεξουαλικές προτιμήσεις.

Η πλύση εγκεφάλου στον 30χρονο έγινε κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου, όταν συνελήφθη μαζί με ακόμα δύο ισλαμιστές έξω από τέμενος στο Ντέρμπι να μοιράζει φυλλάδια, στα οποία αναγραφόταν ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να αντιμετωπίζουν τη θανατική ποινή.

Η αστυνομία έλαβε εκατοντάδες μηνύματα για τη δράση του, την ώρα που οι ντόπιοι τον περιέγραφαν ως «τρομακτικό». Ο Αχμέντ φυλακίστηκε για 15 μήνες για την πράξη του αυτή που ερχόταν σε αντίθεση με τον αντιρατσιστικό νόμο.

Μετά την ολοκλήρωση της κάθειρξής του, ο Αχμέντ παράτησε την 28χρονη γυναίκα του Νασίρα Αρίφ (Nashira Arif) και τα τρία παιδιά τους για να ενταχθεί σε ισλαμιστική ομάδα που εν συνεχεία ταξίδεψε στη Συρία για να πολεμήσει μαζί με το Ισλαμικό Κράτος.

Είναι επίσης γνωστό ότι ο Αχμέντ πριν εγκαταλείψει τη Βρετανία για τη Συρία, είχε σχέσεις με τον ακραίο ισλαμιστή ιμάμη Αντζέμ Χουντάρι (Anjem Choudary), ο οποίος αποτελεί κατά πολλούς τον βασικό πυρήνα στρατολόγησης τζιχαντιστών από τη Γηραιά Αλβιώνα.

Σε μία συνέντευξή του ο Βρετανός τζιχαντιστής σημείωνε στο παρελθόν χαρακτηριστικά ότι «διψά για να γίνει μάρτυρας».

«Αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από την οικογένειά μου. Θα μπορούσα να θυσιάσω τα παιδιά μου 100 φορές για τη χάρη του Αλλάχ» τόνιζε.

isis_derby

Την Κυριακή, η οικογένεια του παρανοϊκού τζιχαντιστή σε επικοινωνία με τη βρετανική εφημερίδα ομολόγησε ότι οι αρχές της Βρετανίας θα μπορούσαν να έχουν αποτρέψει το τυφλό χτύπημά του, εάν τον είχαν συλλάβει 16 μήνες νωρίτερα, όταν είχε πάει στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψει στη Συρία.

«Παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστό στις αρχές ότι είναι τζιχαντιστής, του επέτρεψαν να ταξιδέψει για τη Μέση Ανατολή» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βρετανία: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος – Η κατάσταση της υγείας του

Δασκάλα σκότωσε τον εραστή της, τον έθαψε και είπε ότι χώρισαν – Την πρόδωσε το ημερολόγιο της

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr