ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμιστές, Συρία, Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS),


















































Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»
Μπαμπ ελ-Μαντέμπ: Το Ιράν απειλεί να «κλείσει» και την Ερυθρά Θάλασσα
Ιράν: Συνελήφθη Διευθύντρια Κέντρου Αποκατάστασης αφού αρνήθηκε τη χρήση ορφανών με αναπηρία ως ανθρώπινες ασπίδες
Ισραήλ: Γκίντεον Σαάρ και Νόαμ Κατς ευχήθηκαν ως φίλοι και σύμμαχοι για την 25η Μαρτίου
Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν - Τον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Maariv συνομίλησε με τον Δρ. Χάι Εϊτάν Κοέν Γιανροτζάκ, ανώτερο ερευνητή στο Κέντρο Νταγιάν του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, σχετικά με την τουρκική εμπλοκή στη Συρία.
«Μετά την πτώση του Άσαντ, παρατηρούμε μια δραματική νέα εξέλιξη στη Συρία, μια αλλαγή φρουράς.
»Εάν πριν είχαμε την επιρροή του Ιράν, τώρα βλέπουμε την Τουρκία ως κυρίαρχη δύναμη», ανέφερε στην αρχή της συνέντευξης.
«Στη Συρία, φαινομενικά υπάρχει νέα κυβέρνηση, αλλά αυτή εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου από την Άγκυρα», συνέχισε.
«Η Άγκυρα της παρέχει νομιμοποίηση και, πιθανότατα, θα προμηθεύσει τη Συρία με τον στρατιωτικό εξοπλισμό που χρειάζεται για να ανασυγκροτήσει τον συμβατικό συριακό στρατό.
»Επιπλέον, η Τουρκία θα επενδύσει δραστικά στις υποδομές της Συρίας».
«Δεν πρόκειται για μια απλή εξάρτηση όπως στην περίπτωση του Ιράν, που περιοριζόταν στην παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού.
»Εδώ βλέπουμε ότι, πέρα από τον εξοπλισμό, η Τουρκία προσφέρει και οικονομική ευημερία, εμβαθύνοντας έτσι την εξάρτηση για πολλά χρόνια.
»Αυτή είναι η “αγκαλιά” της Τουρκίας.
»Επιπλέον, οι Τούρκοι δεν αποσύρονται από τις περιοχές της βόρειας Συρίας που ελέγχουν.
»Κρατούν αυτό το χαρτί πολύ κοντά στο στήθος τους, διατηρώντας έναν ισχυρό μοχλό πίεσης προς τη νέα συριακή κυβέρνηση.
»Δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη νέα συριακή κυβέρνηση ως ανεξάρτητη», πρόσθεσε.
Στο τέλος της συνέντευξης, δήλωσε:
«Η πρώτη επίσκεψη του νέου υπουργού Εξωτερικών της Συρίας πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία.
»Μάλιστα, ανάρτησε και μήνυμα στα τουρκικά, λέγοντας:
»”Όπως η Τουρκία δεν μας εγκατέλειψε όλα αυτά τα χρόνια, τώρα εμείς ανταποδίδουμε τη βοήθεια και πραγματοποιούμε την πρώτη επίσημη επίσκεψή μας στην Άγκυρα”.
»Αυτό λέει πολλά. Η πρώτη επίσκεψη μετά την πτώση του Άσαντ στη Συρία ήταν επίσης από τον επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών».























































