ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισραέλ Κατζ, Ισραήλ, Λαθρομετανάστες, Λωρίδα της Γάζας, Μετανάστες, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Πρόσφυγες,


















































Ασυνάρτητος μπουρδολόγος και τζάμπα μάγκας μακεδονοκάπηλος ο Μαρινάκης
Θυμωμένος ο Αλ. Τσίπρας με τον Μητσοτάκη: Ερημώνει τη χώρα και φέρνει ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ - Ο λαός δεν θα έχει
Ανθρώπινο ποτάμι στην Παραλιακή για τον Νίκο Δένδια παρά τη βροχή - Ο Νίκος Δένδιας δύναμη λογικής, μετριοφροσύνης και εθνικής
Αντώνης Σαμαράς: Σαλπίζουμε υποχώρηση με πανηγυρισμούς - Δεν είναι αυτή είναι η Ελλάδα
Ο Έλον Μασκ χώρισε από τη Σιβόν Ζίλις, μητέρα τεσσάρων από τα παιδιά του, «χωρίς καμία προειδοποίηση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ίσραελ Κατς, έδωσε εντολή στον στρατό να καταρτίσει ένα σχέδιο που θα επιτρέπει την «εθελούσια αποχώρηση» των κατοίκων από τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης.
Η ανακοίνωση αυτή ακολούθησε τη δήλωση του πρώην Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, που προκάλεσε αίσθηση, καθώς αποκάλυψε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να αναλάβουν τον έλεγχο της Γάζας, να μετεγκαταστήσουν τους Παλαιστίνιους και να μεταμορφώσουν την περιοχή σε έναν τουριστικό προορισμό, την «Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής».
Ο Κατς χαιρέτισε την πρόταση Τραμπ, δηλώνοντας:
«Υποστηρίζω το τολμηρό σχέδιο του προέδρου Τραμπ.
»Οι κάτοικοι της Γάζας θα πρέπει να έχουν την ελευθερία να φύγουν και να μετεγκατασταθούν, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο», ανέφερε στο ισραηλινό Channel 12.
Σε ερώτηση για το ποιες χώρες θα δεχτούν τους Παλαιστίνιους, ο Κατς απάντησε ότι την ευθύνη πρέπει να αναλάβουν χώρες που έχουν αντιταχθεί στις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα.
«Κράτη όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία, που έχουν κατηγορήσει το Ισραήλ για τις ενέργειές του στη Γάζα, φέρουν νομική υποχρέωση να δεχτούν όσους επιθυμούν να εγκαταλείψουν την περιοχή», υποστήριξε.
Το σχέδιο του Κατς προβλέπει επιλογές εξόδου μέσω χερσαίων διαβάσεων, καθώς και ειδικές ρυθμίσεις για αναχωρήσεις δια θαλάσσης και αεροπορικώς, όπως μετέδωσε το Channel 12.























































