Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χαμάς αρνείται να αφοπλιστεί – Το πρόσχημα

Η Χαμάς αρνείται να αφοπλιστεί – Το πρόσχημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Χαμάς δηλώνει έτοιμη να παραδώσει όπλα σε Παλαιστινιακή Αρχή «αν τελειώσει η κατοχή»

Η παλαιστινιακή τζιχαντιστική οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε το Σάββατο ότι είναι έτοιμη να παραδώσει τον οπλισμό της σε μια μελλοντική Παλαιστινιακή Αρχή, «αν τελειώσει η κατοχή» των εδαφών.

Ειδικότερα, η Χαμάς δήλωσε το Σάββατο 06/12 ότι είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της στη Λωρίδα της Γάζας σε μια Παλαιστινιακή αρχή που θα κυβερνά την περιοχή, υπό τον όρο ότι θα τερματιστεί η κατοχή από τον ισραηλινό στρατό.

«Ο οπλισμός μας συνδέεται με την ύπαρξη της κατοχής και της επιθετικότητας», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Χαμάς και ηγέτης της στη Γάζα, Χαλίλ αλ-Χάγια (Khalil al-Hayya).

Προσέθεσε δε: «Εάν τελειώσει η κατοχή, αυτά τα όπλα θα τεθούν υπό την εξουσία του κράτους».

Ερωτηθέντες από το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), το γραφείο του Χάγια διευκρίνισε ότι αναφερόταν σε ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Επιπλέον, ο Χάγια δήλωσε ότι η οργάνωσή του απορρίπτει την ανάπτυξη διεθνούς δύναμης με αποστολή τον αφοπλισμό της Χαμάς.

Αντίθετα, πρότεινε: «Δεχόμαστε την ανάπτυξη δυνάμεων του ΟΗΕ ως δύναμη διαχωρισμού, με καθήκον την παρακολούθηση των συνόρων και τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με την εκεχειρία στη Γάζα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Οι φιλότουρκοι σχεδιάζουν πραξικόπημα «εκ των έσω» κατά του Τζουλάνι/Γκολάνι

Ενισχύσεις και διπλωματικό παρασκήνιο: Κλιμάκωση στην Εγγύς Ανατολή

Αγιούμπ Καρά: Ο διαμελισμός της Συρίας σε ομόσπονδα κρατίδια είναι η μόνη λύση

Τα «μικρομέγαλα» Τούρκοι έστειλαν αυστηρή προειδοποίηση σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Reuters: Εντός 24 ωρών αναμένεται αμερικανικό πλήγμα κατά του Ιράν – «Πετάχτηκε» και η δήθεν «περιστερά» Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr