ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Μάικλ Ρούμπιν: Αν η Τουρκία δεν έχει αποικιοκρατικές φιλοδοξίες στη Συρία, οφείλει να επιστρέψει το Χατάι
Το Γενικό Επιτελείο προειδοποίησε τον Τραμπ: Ένας πόλεμος με το Ιράν θα ήταν ένας «αιματηρός εφιάλτης»
Τέλος στην ανοχή! Η Ινδία εξάρθρωσε τα δίκτυα μεταφόρτωσης «πλοίο με πλοίο» που συγκάλυπταν την προέλευση του ιρανικού αργού πετρελαίου
Πούτιν: Αν οι εχθροί μας φτάσουν στα άκρα θα το μετανιώσουν - Γαλλία και Βρετανία ετοιμάζονται να δώσουν πυρηνική βόμβα
«Μη βυθιστείτε μαζί με τον Χαμενεΐ»: Το δραματικό μήνυμα του Πρίγκιπα Διαδόχου προς τους Ιρανούς στρατηγούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε νέα ανακοίνωση την Κυριακή 04/01, κατηγορώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες για παραβίαση του διεθνούς δικαίου, σε συνέχεια της σύλληψης του Βενεζουελάνου ηγέτη, Νικολάς Μαδούρο, και της συζύγου του από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις.
«Η Κίνα εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για τη βίαιη σύλληψη του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο και της συζύγου του από τις ΗΠΑ, καθώς και για την απομάκρυνσή τους από τη χώρα», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών.
«Η ενέργεια των Ηνωμένων Πολιτειών συνιστά σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, των θεμελιωδών κανόνων των διεθνών σχέσεων, καθώς και των σκοπών και αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».
Το Πεκίνο κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να εγγυηθούν την ασφάλεια του Μαδούρο και της συζύγου του, Σίλια Φλόρες, απαιτώντας την «άμεση απελευθέρωσή τους, τον τερματισμό των ενεργειών για την ανατροπή της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και την επίλυση των ζητημάτων μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων».
Ο καθαιρεθείς ηγέτης της Βενεζουέλας και η σύζυγός του έφτασαν αργά το Σάββατο 03/01 στο Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης στο Μπρούκλιν. Η μεταφορά τους έγινε με ελικόπτερο από τα κεντρικά γραφεία της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) στο Μανχάταν, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου από τις ομοσπονδιακές Αρχές.
Ο Μαδούρο αναμένεται να παραμείνει υπό ομοσπονδιακή κράτηση, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για ναρκοτρομοκρατία και παράνομη οπλοκατοχή, οι οποίες έχουν κατατεθεί στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.























































