ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανία: Ιστορική ταπείνωση του Στάρμερ σε προπύργιο των Εργατικών

Βρετανία:  Ιστορική ταπείνωση του Στάρμερ σε προπύργιο των Εργατικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μία από τις ασφαλέστερες έδρες των Εργατικών , την 38η πιο «σίγουρη» σε ολόκληρη τη χώρα το 2024 ,o Κιρ Στάρμερ υπέστη μια ταπεινωτική και ιστορική ήττα.

Στο προπύργιο των Εργατικών Γκόρτον και Ντέντον, όπου το κόμμα δεν είχε χάσει εκλογική αναμέτρηση από το 1931, οι Πράσινοι κατέκτησαν για πρώτη φορά κοινοβουλευτική έδρα σε αναπληρωματική εκλογή, στέλνοντας τους Εργατικούς στην τρίτη θέση.

Επιπλέον, αυτό οδήγησε σε ένα σπάνιο πολιτικό γεγονός: για μόλις δεύτερη φορά από το 1945, τα δύο πρώτα κόμματα σε αναπληρωματική εκλογή δεν ήταν ούτε οι Εργατικοί ούτε οι Συντηρητικοί.

Η Χάνα Σπένσερ πήρε 40,7% των ψήφων, αυξάνοντας το ποσοστό των Πράσινων κατά 27,5 μονάδες σε σχέση με το 2024. Το Reform ήρθε δεύτερο, ενώ οι Εργατικοί έπεσαν στο 25,4%, σχεδόν στο μισό του 50,8% που είχαν πριν από 19 μήνες.

Η εικόνα γίνεται ακόμη πιο βαριά αν προστεθεί ένα ακόμη στοιχείο: οι Συντηρητικοί κατέρρευσαν στο ιστορικά χαμηλό 1,9%. Με αυτό το ποσοστό όχι μόνο κατέγραψαν τη χειρότερη επίδοσή τους σε αναπληρωματική εκλογή, αλλά ούτε καν ξεπέρασαν το 5% που απαιτείται για να πάρει ένα κόμμα πίσω την εκλογική του εγγύηση.

Ο Στάρμερ δεν έχει απέναντί του μόνο την άνοδο του Reform στα δεξιά. Τώρα αντιμετωπίζει και ισχυρή πρόκληση από τα αριστερά, με τους Πράσινους να διεκδικούν τον χώρο που παραδοσιακά ανήκε στους Εργατικούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανθρώπινο ποτάμι στην Παραλιακή για τον Νίκο Δένδια παρά τη βροχή – Ο Νίκος Δένδιας δύναμη λογικής, μετριοφροσύνης και εθνικής ενότητας

Ισπανία: Προς πρόωρες εκλογές μετά την καταψήφιση της πρότασης Σάντσεθ για τη στεγαστική κρίση

Ισπανία: Συνελήφθη 16χρονος αρχηγός ομάδας χάκερ που πραγματοποίησε 1.000 επιθέσεις σε δύο χρόνια

Ντάνα Λεβί: Οι Τούρκοι έχουν σχέδιο να βομβαρδίσουν το Ισραήλ – «Η Τουρκία θα μετατραπεί σε Γάζα»

Το τέλος της Μοναρχίας στα Βασίλεια της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και, ίσως, η αρχή του τέλους του Ηνωμένου Βασιλείου;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr