ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αλί Λαριτζανί, Ιράν, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές,


















































Οι Αμερικανοί «τελείωσαν» την τουρκική κατοχή στη βόρεια Κύπρο - Το άδειασμα του Αττίλα από τις ΗΠΑ
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Αλί Χαμενεΐ δεν ήθελε τον Μοτζτάμπα για διάδοχό του
Το «USS Tripoli» σπεύδει προς τη Μέση Ανατολή
Ο Τραμπ απαιτεί από «εχθρούς» και συμμάχους να στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ
Ο Λίβανος στρέφεται κατά της Χεζμπολάχ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στο στόχαστρο των ισραηλινών πληγμάτων κατά του Ιράν βρέθηκε ο επικεφαλής ασφαλείας της χώρας, Αλί Λαριτζανί, ωστόσο παραμένει ασαφές αν ο ίδιος είναι νεκρός, σύμφωνα με αναφορές ισραηλινών Μέσων Ενημέρωσης.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι ο κορυφαίος Ιρανός αξιωματούχος αποτέλεσε τον στόχο αεροπορικής επιδρομής που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο ιρανικό έδαφος.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί αν ο Λαριτζανί, ο οποίος διατελεί Γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν, σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε κατά την επίθεση.
Παράλληλα, πηγές από τον τομέα της άμυνας αναφέρουν ότι σε έτερο πρόσφατο ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στο Ιράν, στοχεύθηκε ο ηγέτης του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, Άκραμ αλ-Ατζούρι, καθώς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης.
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), Αντιστράτηγος Εγιάλ Ζαμίρ, φαίνεται να επιβεβαιώνει τις λεπτομέρειες των επιχειρήσεων.
Κατά τη διάρκεια πρωινής αξιολόγησης της κατάστασης, ο Ζαμίρ δήλωσε:
«Σημαντικά επιτεύγματα στον τομέα των εξοντώσεων καταγράφηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τη δυναμική να επηρεάσουν τα αποτελέσματα της εκστρατείας και τις αποστολές των Ενόπλων Δυνάμεων», σε μια προφανή αναφορά στο πλήγμα κατά του Λαριτζανί.
«Αυτό έρχεται σε συνέχεια των εξοντώσεων που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Ιράν εναντίον εξωτερικών στοιχείων, τα οποία συνδέονται επίσης με το παλαιστινιακό μέτωπο», πρόσθεσε ο Ζαμίρ, αναφερόμενος στους αξιωματούχους του Ισλαμικού Τζιχάντ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα «υψηλόβαθμα στελέχη που εμπλέκονταν σε τρομοκρατική δραστηριότητα από τη Γάζα και την Ιουδαία και Σαμάρεια (Δυτική Όχθη)» κρύβονταν σε ένα ασφαλές κρησφύγετο στην Τεχεράνη τη στιγμή που δέχθηκαν την επίθεση.























































