ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πλοία με ρωσικό αργό σπάνε το εμπάργκο των ΗΠΑ στην Κούβα

Πλοία με ρωσικό αργό σπάνε το εμπάργκο των ΗΠΑ στην Κούβα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μια κρίσιμη καμπή για την ενεργειακή επιβίωση της Κούβας, δύο πλοία που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο αναμένεται να καταπλεύσουν στο νησί τις επόμενες ημέρες, αψηφώντας ανοιχτά το ενεργειακό εμπάργκο που έχει επιβάλει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με ναυτιλιακές πηγές που επικαλούνται οι Financial Times, πρόκειται για τις πρώτες ενεργειακές αποστολές προς τη χώρα εδώ και τρεις μήνες.

Πρόκειται για τα πλοία Sea Horse υπό σημαία Χονγκ Κονγκ, που μεταφέρει περίπου 27.000 τόνους ρωσικού φυσικού αερίου και αναμένεται να φτάσει την προσεχή Δευτέρα και του Anatoly Kolodkin υπό ρωσική σημαία, που μεταφέρει περίπου 100.000 μετρικούς τόνους αργού πετρελαίου τύπου Urals (περίπου 725.000 βαρέλια), με εκτιμώμενη άφιξη στις 4 Απριλίου.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια στιγμή που η Κούβα βιώνει μια από τις χειρότερες οικονομικές και ενεργειακές κρίσεις της ιστορίας της, με το ηλεκτρικό δίκτυο να καταρρέει πρόσφατα, βυθίζοντας ολόκληρο το νησί στο σκοτάδι.

Η κίνηση αυτή της Μόσχας έρχεται σε μια περίοδο ακραίας ρητορικής από τον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος Τραμπ αναφέρθηκε πρόσφατα σε μια «φιλική εξαγορά» της Κούβας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «μπορώ να κάνω ό,τι θέλω με αυτήν», χαρακτηρίζοντάς την «αποδυναμωμένη χώρα».

Από την πλευρά του, ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, κατήγγειλε τις Ηνωμένες Πολιτείες για προσπάθεια στραγγαλισμού της οικονομίας και ανατροπής της συνταγματικής τάξης, προειδοποιώντας για «αδιαπέραστη αντίσταση» απέναντι σε οποιονδήποτε εξωτερικό επιτιθέμενο.

Σε αυτό το διπλωματικό και ενεργειακό κενό, η Ρωσία παρεμβαίνει για να στηρίξει την Αβάνα, επαναβεβαιώνοντας την «αταλάντευτη αλληλεγγύη» της προς την κουβανική κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ζελένσκι: Η Ουκρανία έπληξε με πυραύλους ρωσικό εργοστάσιο αμυντικής βιομηχανίας (βίντεο)

Εκτεταμένες καταστροφές στην αμερικανική ναυτική βάση του Μπαχρέιν από ιρανικά πλήγματα – Στα 400 εκατ. δολάρια

Φλέγεται ξανά ο Κόλπος: Ανταλλαγή στρατιωτικών πληγμάτων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν στα Στενά του Ορμούζ

Επιστολή Φαραντούρη στο Κογκρέσο για τον τουρκικό επανεξοπλισμό: «Μην ανατρέψετε την ισορροπία στην Αν. Μεσόγειο»

Η AHEPA αντιτίθεται στην πώληση κινητήρων τζετ ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία, επιστολή προς τον Πρόεδρο Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr