ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: «Χάρτινη τίγρη» το ΝΑΤΟ, «δειλοί» οι σύμμαχοι για τα Στενά του Ορμούζ

Τραμπ: «Χάρτινη τίγρη» το ΝΑΤΟ, «δειλοί» οι σύμμαχοι για τα Στενά του Ορμούζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ «χάρτινη τίγρη» και αποκάλεσε τους συμμάχους «δειλούς», λόγω της άρνησής τους να συμμετάσχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις για την επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ.

Ο Τραμπ έχει απευθύνει επανειλημμένες εκκλήσεις προς τους βασικούς συμμάχους των ΗΠΑ και άλλα κράτη, ζητώντας συνδρομή για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας μέσω των Στενών.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, απέκλεισε πρόσφατα οποιαδήποτε χρήση βίας για τη διάνοιξη της υδάτινης οδού, ενώ η Ιταλία διευκρίνισε ότι μια κοινή συμμαχική δήλωση δεν προβλέπει στρατιωτική αποστολή.

Τραμπ: «ΔΕΙΛΟΙ, και θα το ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ»

Σε ανάρτησή του στο Truth Social, ο Τραμπ έγραψε:

«Χωρίς τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ είναι μια ΧΑΡΤΙΝΗ ΤΙΓΡΗ!

»Δεν ήθελαν να συμμετάσχουν στον αγώνα για να σταματήσουν το πυρηνικό Ιράν.

»Τώρα που αυτή η μάχη έχει ΚΕΡΔΗΘΕΙ στρατιωτικά, με ελάχιστο κίνδυνο για εκείνους, παραπονιούνται για τις υψηλές τιμές του πετρελαίου που αναγκάζονται να πληρώσουν, αλλά δεν θέλουν να βοηθήσουν στη διάνοιξη των Στενών του Ορμούζ, ένας απλός στρατιωτικός ελιγμός που αποτελεί τη μοναδική αιτία για τις υψηλές τιμές του πετρελαίου. Είναι τόσο εύκολο γι’ αυτούς, με τόσο λίγο ρίσκο».

«ΔΕΙΛΟΙ, και θα το ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ!», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ από ΟΗΕ: Απειλεί με αφανισμό το Ιράν, σχεδιάζει βάσεις στην Γροιλανδία και προβλέπει πτώση καθεστώτος στην Κούβα και τέλος πολέμου στην Ουκρανία

Η ΕΛ.Α.Σ. στρίμωξε τον Μητσοτάκη: Έχεις σκοπό να βάλεις πλαφόν στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων; Ή θα την πληρώσει πάλι ο ελληνικός λαός;

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέθλιψε τον Μητσοτάκη! «Είπε ψέματα» – «Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης δεν δικαιολογείται να υπερβαίνει τα 1,4 ευρώ το λίτρο»

Βυθίζεται η δημοτικότητα του Τραμπ – Έπεσε στο 32%, το χαμηλότερο ποσοστό της πολιτικής του καριέρας

ΗΠΑ: Τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα σταματούν να καλύπτουν δημοσιογραφικά τον πρόεδρο Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr