ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ηνωμένο Βασίλειο, Ιράν, Στενά του Ορμούζ,


















































Η ΕΛ.Α.Σ. συσπειρώνει τη δημοκρατική παράταξη κι απέχει από τη ΝΔ μόνο 6,9 - Εκτός Βουλής Ζωή, Γιάνης και ΣΥΡΙΖΑ
Ο Βασίλης Κοκοτσάκης έφυγε από το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού με θλίψη κι απογοήτευση: «Δεν εκφράζει την πλειοψηφία όλων όσων
Naval Group: Κρίσιμη χρονιά για το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας το 2026 - Πότε αναμένονται οι επόμενες παραδόσεις φρεγατών
Υεμένη: Πολεμικό «θησαυροφυλάκιο» $900 εκατ. σε κρυπτονομίσματα έχτισαν οι Χούτι
Τεχεράνη: «Διακήρυξη αμερικανικής ήττας» η συμφωνία για τη Μέση Ανατολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το Ηνωμένο Βασίλειο ενέκρινε τη χρήση των βάσεών του από τις ΗΠΑ για την εξαπόλυση επιθέσεων σε ιρανικούς στόχους που σχετίζονται με τα Στενά του Ορμούζ.
Η Ντάουνινγκ Στριτ είχε προηγουμένως επιτρέψει στις αμερικανικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν βρετανικές βάσεις για επιχειρήσεις που στόχευαν στην αποτροπή εκτόξευσης ιρανικών πυραύλων, οι οποίοι θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο βρετανικά συμφέροντα ή ζωές.
Ωστόσο, σε συνεδρίαση της Παρασκευής 20/03, οι υπουργοί συμφώνησαν ότι η χρήση των βρετανικών βάσεων από τις ΗΠΑ μπορεί πλέον να επεκταθεί, ώστε να περιλαμβάνει την προστασία πλοίων στα Στενά του Ορμούζ.
Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα συμμετάσχει άμεσα στις επιθέσεις, ενώ η Ντάουνινγκ Στριτ υπογραμμίζει ότι «οι Αρχές που διέπουν τη βρετανική στάση απέναντι στη σύγκρουση παραμένουν οι ίδιες».
Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε ότι οι υπουργοί συμφώνησαν την Παρασκευή 20/03 πως οι βάσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για «αμυντικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ», με στόχο «ικανότητες που χρησιμοποιούνται για επιθέσεις κατά πλοίων στα Στενά του Ορμούζ».
Παράλληλα, τόνισε ότι «οι υπουργοί υπογράμμισαν την ανάγκη για άμεση αποκλιμάκωση και ταχεία επίλυση του πολέμου».























































