Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ιταλοί «μαύρισαν» τη Μελόνι: Καταψήφισαν σε δημοψήφισμα την μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη

Οι Ιταλοί «μαύρισαν» τη Μελόνι: Καταψήφισαν σε δημοψήφισμα την μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με ηχηρή απόρριψη της προτεινόμενης συνταγματικής αναθεώρησης για τη Δικαιοσύνη έκλεισαν οι κάλπες του δημοψηφίσματος στην Ιταλία, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι.

Το «Όχι» επικράτησε με ποσοστό 54,1%, ανατρέποντας τον σχεδιασμό του Υπουργού Δικαιοσύνης, Κάρλο Νόρντιο, και προκαλώντας την πρώτη σοβαρή εκλογική ήττα για τον κυβερνητικό συνασπισμό από το 2022.

Η ψηφοφορία διεξήχθη την Κυριακή 22/03 και τη Δευτέρα 23/03, με τη συμμετοχή να αγγίζει το 58,5%.

Παρά το γεγονός ότι δεν απαιτούνταν ελάχιστο όριο συμμετοχής, η μαζική προσέλευση των πολιτών προσέδωσε στο αποτέλεσμα χαρακτήρα «πολιτικής ετυμηγορίας» για το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής.

Τζόρτζια Μελόνι: «Λυπούμαστε για μια ευκαιρία που χάθηκε»

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος βάσει του οποίου απορρίπτεται η προτεινόμενη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης.

«Η κυριαρχία ανήκει στον λαό και οι Ιταλοί σήμερα εκφράστηκαν με σαφήνεια.

»Η κυβέρνηση έκανε αυτό που είχε υποσχεθεί, προώθησε μια μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης που ήταν γραμμένη στο εκλογικό μας πρόγραμμα», τόνισε η Μελόνι.

«Στηρίξαμε τη μεταρρύθμιση αυτή μέχρι τέλους και στη συνέχεια δώσαμε τον λόγο στους πολίτες, οι οποίοι και αποφάσισαν.

»Εμείς, όπως πάντα, σεβόμαστε την απόφασή τους αυτή», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

«Λυπούμαστε, φυσικά, που χάθηκε μια ευκαιρία εκσυγχρονισμού της Ιταλίας αλλά αυτό δεν αλλάζει τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα για το καλό του έθνους και για να τιμήσουμε την εντολή που μας δόθηκε», δήλωσε τέλος η Μελόνι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σάντσεθ κόβει ΦΠΑ και ΕΦΚ σε ενέργεια και παγώνει τα ενοίκια – Πακέτο ανακούφισης 5 δισ. ευρώ

Η Ιταλία στέλνει υπερσύγχρονη φρεγάτα στην Κύπρο

Η Ισπανία στέλνει στην Κύπρο τη «Φ/Γ Χριστόφος Κολόμβος» – Ιταλία και Ολλανδία επίσης στέλνουν πλοία

Μιλάνο: Εκτροχιάστηκε τραμ – Ένας νεκρός και 40 τραυματίες

Φάμελλος σε κυβέρνηση: Αν σας ενδιέφερε να πατάξετε τη διαφθορά, το καλύτερο είναι να παραιτηθείτε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr