ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκική πολεμική βιομηχανία εγκαταστάθηκε στην Αίγυπτο

Τουρκική πολεμική βιομηχανία εγκαταστάθηκε στην Αίγυπτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η τουρκική εταιρεία αμυντικού υλικού Μακινέ βε Κιμγιά Εντουστρισί (Makine ve Kimya Endüstrisi – MKE) ίδρυσε στο Κάιρο τη Zafer, μια εταιρεία που ανήκει εξ ολοκλήρου στην MKE και έχει συσταθεί σύμφωνα με την αιγυπτιακή νομοθεσία.

Η νέα εταιρική οντότητα θα είναι υπεύθυνη για τις εμπορικές δραστηριότητες της εταιρείας στη χώρα, καθώς και για την ανάπτυξη συνεργασιών με τοπικούς εταίρους.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της MKE, Ιλχαμί Κελέσες, η εταιρεία δεν αντιμετωπίζει την Αίγυπτο απλώς ως αγορά για τη διάθεση των προϊόντων της, αλλά ως πλατφόρμα για κοινή παραγωγή και ανάπτυξη τεχνολογίας.

«Η Αίγυπτος είναι μια χώρα με την οποία μας συνδέουν κοινοί ιστορικοί δεσμοί και κοινή θρησκεία, ενώ πολιτικά βρισκόμαστε επίσης πολύ κοντά.

»Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να αναλάβουμε κοινές δράσεις με την Αίγυπτο», δήλωσε ο Κελέσες σε ανταποκριτή του πρακτορείου Ανατολή (AA) στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αεροδιαστημικής στο Ελ Αλαμέιν.

Η MKE έχει ήδη υπογράψει μνημόνιο συναντίληψης με το Υπουργείο Στρατιωτικής Παραγωγής της Αιγύπτου, το οποίο προβλέπει την κοινή ανάπτυξη και παραγωγή διαφόρων αμυντικών συστημάτων, κυρίως εκρηκτικών υλών.

Επιπλέον, η Αίγυπτος προχώρησε στην αγορά του τουρκικού συστήματος αεράμυνας μικρού βεληνεκούς Tolga.

Σύμφωνα με τον Κελέσες, η τρέχουσα παράδοση έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς η MKE σχεδιάζει μελλοντικά την ανάπτυξη της παραγωγής του Tolga στο πλαίσιο μιας κοινοπραξίας με την αιγυπτιακή πλευρά.

Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο προώθησης του συστήματος όχι μόνο στην αιγυπτιακή αγορά, αλλά και στις αγορές της Αφρικής και των χωρών του Περσικού Κόλπου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Σαουδική Αραβία ΔΕΝ θα πάρει F-35 – Το Κατάρ θα επενδύσει στην τουρκική πολεμική βιομηχανία

Οι Τούρκοι δειλοί τρέχουν στη Σαουδική Αραβία για τη Συμφωνία της Μέκκας

Τα στελθ υποβρύχια του Ισραήλ με πυραύλους «Πόπαϊ Τέρμπο» βεληνεκούς 1.500 χιλιομέτρων

Νετανιάχου: Ο Ερντογάν είναι τύραννος, απειλεί την Ελλάδα, κατέχει τη βόρεια Κύπρο – Ισραηλινή Πρεσβεία Αθήνα: «Η ασφάλεια, η σταθερότητα και η ευημερία της Ελλάδας είναι σημαντικές για το Ισραήλ»

The thug-pirate Erdoğan attempts, through mafia-style hypocrisy, to present himself as a supposedly friend and ally of Greece

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr