Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νταβούτογλου: Στην ισότητα των φύλων οφείλονται τα υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών

Νταβούτογλου: Στην ισότητα των φύλων οφείλονται τα υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην ισότητα των φύλων απέδωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου τα υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών στις ανεπτυγμένες χώρες, λίγο πριν επισκεφτεί τη χώρα μας.

«Γιατί το ΑΕΠ στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες –δεν θέλω να κατονομάσω, αλλά στις Σκανδιναβικές χώρες και πολλές άλλες χώρες– είναι το υψηλότερο από την μία πλευρά, αλλά τα ποσοστά αυτοκτονιών είναι επίσης στο υψηλότερο επίπεδο από την άλλη; Γιατί;» διερωτήθηκε την Πέμπτη ο Νταβούτογλου, επικαλούμενος ένα σύστημα «μηχανιστικής ισότητας» που επικρατεί στις σχέσεις των δυο φύλων στις χώρες αυτές.

Τον ισχυρισμό αυτόν διατύπωσε ο τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας σε συνάντηση του τομέα γυναικών του κυβερνώντος ισλαμικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), εκθειάζοντας παράλληλα τη σημασία της «μητρότητας» και περιγράφοντας την κυβέρνησή του ως «πρωταθλήτρια» στο θέμα αυτό.

Αναφέρθηκε επίσης στη βία κατά των γυναικών, σημειώνοντας ότι «οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί βία κατά των γυναικών, εμφανίζει στην πραγματικότητα τη δική του αδυναμία και ατιμία. Δεν έχει σημασία αν είναι βία μέσα από την οικογένεια, ακόμα και από τον πατέρα κατά της κόρης του με τη μορφή ενός χαστουκιού (στο πρόσωπο) ως σημάδι συμπόνιας, θα αφήσει βαθιά σημάδια στις καρδιές αυτών των παιδιών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νταβούτογλου.

«Δεν έχει σημασία αν είναι στο δρόμο, (η βία) κατά μιας γυναίκας που θεωρείται αδύναμη, όλη αυτή η βία είναι μια άμεση επίθεση στην ανθρώπινη τιμή, και η καταπολέμηση αυτής της επίθεσης είναι μια αποστολή για όλους μας» πρόσθεσε.

Παρατήρησε ότι από το 2002, οπότε το ΑΚΡ ανέλαβε την εξουσία, σημειώθηκαν μεγάλες πρόοδοι στην εκπροσώπηση των γυναικών στο κοινοβούλιο, επικαλούμενος το γεγονός ότι 14,5% των βουλευτών του ισλαμικού κόμματος στις εθνικές εκλογές του 2011 ήταν γυναίκες.

«Θα πρέπει να αυξήσουμε αυτό το ποσοστό σε τουλάχιστον 25% το συντομότερο δυνατόν. Ως ΑΚΡ, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Το ΑΚΡ ηγείται και το ακολουθούν οι άλλοι, δεν ακολουθεί τους άλλους» τόνισε δε ο Νταβούτογλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε αναφέρει στα τέλη Νοεμβρίου ότι «από τη φύση τους όλες οι γυναίκες δεν είναι ίσες» προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 38 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Β/Α Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr