Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Τούρκοι πράκτορες μέσα σε νεκρούς τζιχαντιστές (ονόματα)

Ισλαμικό Κράτος: Τούρκοι πράκτορες μέσα σε νεκρούς τζιχαντιστές (ονόματα)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τούρκοι πράκτορες της ΜΙΤ βρέθηκαν μεταξύ νεκρών τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος. Η είδηση φυσικά δεν σοκάρει κανέναν, καθώς ο ρόλος που παίζει η Τουρκία και ο σουλτάνος της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αποκαλυφθεί προ πολλού.

Ωστόσο πτώματα πρακτόρων των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών μεταξύ τζιχαντιστών, όσο και να το πει κανείς παραπάει.

Το πρακτορείο ειδήσεων AhlulBayt αποκάλυψε τα ονόματα 12 πρακτόρων από την τουρκική ΜΙΤ που βρέθηκαν νεκροί με ισλαμοφασίστες από το Ισλαμικό Κράτος στην Κομπάνι και τη Μοσούλη.

Τούρκοι πράκτορες στη Μοσούλη

Σύμφωνα με το AhlulBayt, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μία μονάδα πυροβολικού του ιρακινού στρατού εκ παραδρομής επιτέθηκε σε κρυσφήγετο της ΜΙΤ.

Ο λόγος που έγινε το λάθος είναι διότι οι Τούρκοι πράκτορες, οι οποίοι εργάζονταν υποτίθεται στον τομέα του πολιτισμού, μέσω κάποιας ΜΚΟ, ήταν ντυμένοι ως τζιχαντιστές.

Σε αυτή την επίθεση σκοτώθηκαν οι İskender Demir, Murat Tin, Serdar Karaçam και ο Hikmet Y, ο οποίος μάλιστα βρέθηκε με διαβατήριο Ιορδανίας και με το όνομα Muhammed Hammash.

Παράλληλα, δεν δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα ενός πέμπτου πράκτορα, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά. Οι σοροί των νεκρών παραλήφθηκαν από την Τουρκία.

Νεκροί ενώ επιχειρούσαν στην Κομπάνι

Το πρακτορείο ειδήσεων συνεχίζει τις αποκαλύψεις, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας πέντε ακόμα πράκτορες της ΜΙΤ που σκοτώθηκαν ενώ επιχειρούσαν να εισέλθουν στην Κομπάνι.

Από τον εξοπλισμό που έφεραν διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για Τούρκους πράκτορες και μέλη των ειδικών δυνάμεων που είχαν μεταμφιεστεί σε τζιχαντιστές και είχαν αφήσει μακριά μούσια.

Είχαν στην κατοχή τους προηγμένο σύστημα πλοήγησης καθώς και πληροφορίες για συγκεκριμένα πρόσωπα και πράκτορες της ΜΙΤ που δραστηριοποιούνται στην Κομπάνι.

Ήταν εμφανές πάντως ότι δεν επρόκειτο για τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος αλλά για ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη των πεζοναυτών της Τουρκίας και πράκτορες της ΜΙΤ. Οι ταυτότητες, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων, που ήταν από το Ισλαμικό Κράτος, δεν έπεισαν για την προέλευσή τους.

Τα ονόματα των τεσσάρων από τους πέντε που σκοτώθηκαν είναι Mustafa Turan, Halil İbrahim T., Hızır K., Murat Çolak και ακόμα ένας που δεν αναγνωρίστηκε. Όλοι τους παραλήφθηκαν από Τούρκους στρατιώτες.

Τρεις ακόμα νεκροί στο Ιράκ

Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, στο Ιράκ έχουν σκοτωθεί τρεις ακόμα πράκτορες της ΜΙΤ από την Τουρκία και μετά το θάνατό τους διαπιστώθηκε η σύνδεσή τους με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Μεταξύ αυτών ήταν διευθύνσεις κρησφύγετων της ΜΙΤ, διευθύνσεις και τηλέφωνα πρακτόρων που συνδέονται απευθείας με τις μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες βρέθηκαν υπό μορφή σημειώσεων πάνω στα πτώματα, τα οποία επίσης παρέλαβε η Τουρκία την επόμενη ημέρα.

Πρόκειται για τους Necmettin Tuna, Çağrı Ceyhan (πιλότος και λοχαγός στο βαθμό.

Για την περίπτωσή του ειπώθηκε ότι σκοτώθηκε σε δυστύχημα με ελικόπτερο στο Kocaeli, ωστόσο το πρακτορείο σημειώνει ότι έπεσε νεκρός στο Ιράκ ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη αποστολή της ΜΙΤ, για την οποία δεν γνώριζε ούτε η οικογένειά του) και ο Deniz M.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr