Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Γιάννης Τριήρης
Ανεξάρτητος Αρθρογράφος

Στο “deadline” της 8ης Απριλίου ο Τσίπρας θα μιλάει με τον Πούτιν

Στο “deadline” της 8ης Απριλίου ο Τσίπρας θα μιλάει με τον Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός ότι την ημερομηνία που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας – και όχι μόνο αυτός – θεωρεί ως “deadline”για να δώσουν έμπρακτη λύση οι Ευρωπαίοι εταίροι στο ελληνικό ζήτημα, στις 8 Απριλίου, ίδιος θα βρίσκεται στη Μόσχα σε επίσημη συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια άκρως πολιτική κίνηση και όχι τυχαίο γεγονός, παρά το γεγονός και η συνάντηση είχε κλειστεί νωρίτερα και πριν «ανακηρυχτεί» η 8η Απριλίου ως το έσχατο χρονικό όριο εξεύρεσης λύσης-συμφωνίας με τους Ευρωπαίους.

Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του σίγουρα γνώριζαν ότι οι «εταίροι» μας θα κωλυσιεργούσαν όσο μπορούσαν περισσότερο, για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας, ώστε η κυβέρνηση να βρεθεί με την πλάτη στο τοίχο και να συνθηκολογήσει άνευ όρων, λίγες ώρες πριν την υποχρέωση της για μια ακόμη μεγάλη καταβολή δόσης .

Κατά συνέπεια, ως ορθή πολιτική πρόβλεψη πρέπει να εκληφθεί το συγκεκριμένο ραντεβού, που ούτως ή άλλως ανεξάρτητα της ημερομηνίας του, έχει προκαλέσει αντιδράσεις –μάλλον φόβου- στην πλευρά των Ευρωπαίων, αλλά και σκεπτικισμού πέραν του Ατλαντικού.

Και δεν είναι και πάλι τυχαίο το γεγονός ότι το απόγευμα της Δευτέρας 30 Απριλίου, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντρ Νόβακ, έσπευσε από την Μόσχα , μετά την συνάντηση του με τον Έλληνα ομόλογο του, Παναγιώτη Λαφαζάνη, να δηλώσει δημοσίως ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα δεχθεί στο Κρεμλίνο τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα , στις 8 Απριλίου.

Σημειολογική άλλωστε ήταν και η δήλωση-αντιφώνηση του Π. Λαφαζάνη ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση φιλοδοξεί να ακολουθήσει μια νέα ενεργειακή πολιτική, η οποία θα ανταποκρίνεται στα ελληνικά εθνικά συμφέροντα «χωρίς υποτέλειες και χωρίς δορυφορικές σχέσεις και συμπλέγματα».

Αν και επισήμως δεν ανακοινώθηκε τίποτε περισσότερο, παρά το ό,τι οι δυο υπουργοί μίλησαν για ενεργειακά θέματα είναι βέβαιο ότι ειπώθηκαν πολλά περισσότερα.

Άλλωστε το ελληνικό ζήτημα έχει αναχθεί σε παγκόσμιο, με αποκορύφωμα το έμπρακτο ενδιαφέρον που καταδεικνύει κάθε τόσο ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για άμεση διευθέτηση του, νουθετώντας όλες τις δύο πλευρές, Ευρώπη και Ελλάδα να αφήσουν τις ακρότητες και να βρουν τη χρυσή τομή για μια λύση που δεν θα διχάσει αλλά θα ενώσει περισσότερο την Ευρώπη.

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr