Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Νίκος Φουσέκης
Σκηνοθέτης, Αρθρογράφος

Η ουκρανική “επανάσταση” των Γερμανών – Τευτόνων

Η ουκρανική “επανάσταση” των Γερμανών – Τευτόνων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Άσε την μπαλαλάικα σου να τραγουδήσει
το σκοπό της κιθάρας μου.
Πάρε με στη μαγεία της στιγμής
μια ένδοξη μέρα
Όταν τα παιδιά του αύριο μοιράζονται τα όνειρά τους
στον αέρα της αλλαγής…»
Τραγούδαγαν οι Scorpions με το τραγούδι «άνεμος της αλλαγής» (wind of change) αρχές δεκαετίας του 90 όταν γκρεμίζονταν το ντουβάρι στο Βερολίνο.

Και τα παιδιά «του αύριο» μεγάλωσαν, άφησαν τις μπαλαλάικες και τις κιθάρες κι έπιασαν τα καλάσνικοφ στις ταράτσες και σημαδεύουν το ένα το άλλο.

Το Κίεβο από όπου μας έρχονται οι εικόνες βίας ήταν η κοιτίδα των Ρώσων και η πρωτεύουσα του κράτους των “Ρως”. Για να το πούμε αλλιώς, αυτό που ξέρουμε ως «Ρωσία» άρχισε και είχε κέντρο το Κίεβο. Η Ουκρανία βέβαια ήταν το πεδίο αντιπαράθεσης για αιώνες ανάμεσα στην Ορθόδοξη Ανατολή και την Καθολική Δύση που έσπευδε κάθε τόσο να επεκταθεί ανατολικά (Γερμανοί Τεύτονες, Πολωνικοί, Λιθουανοί, Σουηδοί).

Προφανώς το μίσος που βλέπουμε να ξεχειλίζει έλκει τις ρίζες του και στο μεγάλο λιμό Γολοντομόρ «Голодомор» 1932 – 1933 . Το «έπος» της Κολεκτιβοποίησης είχε ως αποτέλεσμα περίπου 10.000.000 νεκρούς, αποτέλεσμα της Σοβιετικής κεντρικής διοίκησης και του «Πατερούλη» που ξεπέρασε αυτό που θα λέγαμε “γενοκτονία” (για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, σε 4 χρόνια με το ολοκαύτωμα πέθαναν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης περίπου 3.000.000 Ουκρανοί).

Συνέπεια αυτού ήταν οι δυτικές Καθολικές περιοχές μα και μέρος του πληθυσμού να δεχτούν τους Γερμανούς ως ελευθερωτές από τους Σοβιετικούς όπως έκαναν και οι υπόλοιπες χώρες της Βαλτικής. Η νίκη όμως των Σοβιετικών στο Β ΠΠ είχε και τις συνέπειες της για τους ηττημένους “εξεγερμένους” και όπως είπε μια ψυχή πριν από αιώνες «ουαί τοις ηττημένοις».

Ως “Κράτος” η Ουκρανία είναι μεν νέα οντότητα που προέκυψε από τη διάλυση της ΕΣΣΔ εντούτοις, η αμιγής εθνική συνείδηση είναι θέμα προς διερεύνηση καθώς τα γεγονότα διαμορφώνουν και τις ψυχοσυνθέσεις. Το Σοβιετικό παρελθόν με τις πληγές που άφησε δεν ξεπερνιέται, ούτε η Ναζιστική κατοχή με τις θηριωδίες της.

Το Δυτικό “Καθολικό” κομμάτι αν και δεν είναι το κυρίαρχο δείχνει να είναι το δυναμικότερο και αυτό φαίνεται τόσο τώρα όσο και κατά την “πορτοκαλί επανάσταση” του 2004. Το αν είναι διατεθειμένο να φτάσει τα πράγματα στα άκρα θα το δείξει ο καιρός. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εκδηλωθεί ακραίες συγκρούσεις στις άλλες πόλεις και οι κάμερες περιορίζουν την ειδησιογραφία στην πλατεία Ανεξαρτησίας. Το έργο είναι μεν ακριβή παραγωγή, δεν έχει ξεκαθαρίσει όμως αν ο παραγωγός είναι μιντιάρχης, χρηματοπιστωτής ή στρατηγός. Μπορεί να είναι και διεθνής υπερπαραγωγή. Βέβαια υπάρχει μια «στρόφιγγα» εκεί στη Μόσχα που δε σηκώνει και πολλά και που ελέγχει τη ροή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη όπου αν το καλοψάξεις για αυτό γίνονται όλα και ο χειμώνας δεν έχει περάσει ακόμα.

Διαμελισμός ή “Γιουγκοσλαβοποίηση” είναι πιθανά σενάρια αν δεν αλλάξει κάτι και δεν μπει νερό στο κρασί (ή τη βότκα αν θέλετε).

Τα γεγονότα που παρακολουθούμε στις οθόνες μας σήμερα είναι προϊόντα μακράς ιστορικής διεργασίας και προπαρασκευής των παρεμβάσεων, της προπαγάνδας, των ΜΚΟ, της Ουνίας κλπ από τη Δύση και κυρίως των Γερμανών-Τευτόνων που πάντα κοιτούσαν Ανατολικά. Η χώρα αποτέλεσε και αποτελεί μεν το μέγα σιτοβολώνα της Ευρώπης αλλά και την περιοχή που περνούν οι ρώσικοι αγωγοί φυσικού αερίου που την ζεσταίνουν και κινούν τη βαριά βιομηχανία της..

Όσον αφορά τους Ρώσους , η Ουκρανία και ειδικά η Κριμαία με τα λιμάνια της στη Μαύρη Θάλασσα που παρέχουν την έξοδο στο Νότο και τη Μεσόγειο είναι παραπάνω από σημαντική. Δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τα πράγματα να τους ξεφύγουν και είναι ικανοί να αμολήσουν την «Αρκούδα» όπως έκαναν πριν λίγα χρόνια στη Γεωργία κατά την κρίση της Οσσετίας.

Δεν ξέρω τι λένε οι Scorpions. Στην Ουκρανία μια φορά φαίνεται πως η κιθάρα δεν ταιριάζει με την μπαλαλάικα.

Λεζάντα: Ουκρανοί διαδηλωτές ντυμένοι ως Γερμανοί – Τεύτονες Ιππότες. Για τους πληθυσμούς της δυτικής Ουκρανίας η παράδοση και η καταγωγή τους είναι γερμανική και οι Γερμανοί Τεύτονες Ιππότες τιμώνται ως πρόγονοί τους.

Διαβάστε σχετικά – συμπληρωματικά άρθρα:
1. Όλη η αλήθεια για την κρίση στην Ουκρανία και το μυστικό γεωπολιτικό παιχνίδι
2. Ποια είναι τα ουκρανικά SS που έφεραν τη… «δημοκρατία» στην Ουκρανία

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr