Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρύπα 300 εκατ. στο Δημόσιο από το deal του ΟΠΑΠ που τινάχθηκε στον αέρα

Τρύπα 300 εκατ. στο Δημόσιο από το deal του ΟΠΑΠ που τινάχθηκε στον αέρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάνης Βαρουφάκης, ΟΠΑΠ,

Σημαντικά ερωτήματα προκύπτουν από την ξαφνική απόφαση του πρώην υπουργού οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, να τινάξει στον αέρα την αγορά των VLTs τέσσερις μέρες πριν μπουν σε λειτουργία, αλλάζοντας τους κανονισμούς και την κείμενη νομοθεσία, με αποτέλεσμα ο ΟΠΑΠ να προχωρήσει στην ακύρωση του εν λόγω project.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εν λόγω κίνηση δρομολογήθηκε από τον Γιάνη Βαρουφάκη και υλοποιήθηκε από τον Αντώνη Στεργιώτη, επικεφαλής της Επιτροπής Παιγνίων.

Αποτέλεσμα της ακύρωσης του project είναι να βρεθεί το ελληνικό Δημόσιο αντιμέτωπο με μία επιπλέον τρύπα ύψος 300 εκατ. ευρώ ετησίως, καθώς αυτό ήταν το ποσό που είχε δεσμευθεί ο Οργανισμός να αποδίδει στον κρατικό κορβανά από τα VLTs.

Η κίνηση αυτή σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες έγινε εν αγνοία του Μεγάρου Μαξίμου και εκτός από την τρύπα στα έσοδα του Δημοσίου, την ώρα που αναζητείται και το τελευταίο σεντ με τα κρατικά ταμεία να έχουν στεγνώσει κυριολεκτικά, προκάλεσε το μένος των ξένων επενδυτών, μεταξύ των οποίων η Blackrock και Baupost.

Την ίδια ώρα παράγοντες της αγοράς σημειώνουν ότι η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να βρει μία λύση στο ζήτημα που ανέκυψε από την απόφαση Βαρουφάκη – Στεργιώτη για τα VLTs, η οποία εκτός από 300 εκατ. ευρώ ετησίως στερεί από τη χώρα την απαιτούμενη αξιοπιστία ώστε να προσελκυθούν σταδιακά εκ νέου επενδυτικά κεφάλαια που θα δώσουν ανάσα στην ελληνική οικονομία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μαρίνα Σάττι: Το «Ζάρι» challenge στο ΟΠΑΠ Game Time – Τι ομάδα είναι (βίντεο)

Το Eurojackpot μοιράζει την Τρίτη 120 εκατ. ευρώ – Στις 21.15 η κλήρωση για το μέγιστο ποσό του παιχνιδιού και το μεγαλύτερο έπαθλο όλων των εποχών στην Ελλάδα

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού το όνομά μου» (βίντεο)

Γιγαντιαίο έπαθλο ύψους 120 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Τρίτης – Το μεγαλύτερο έπαθλο που έχουν διεκδικήσει ποτέ οι Έλληνες

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr