Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια για να προλάβει την «έκρηξη» της Τεχνητής Νοημοσύνης

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια για να προλάβει την «έκρηξη» της Τεχνητής Νοημοσύνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Τεχνητή Νοημοσύνη,

Το τεράστιο ποσό των 150 δισ. δολαρίων σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα χρόνια για τη δημιουργία data centers, προκειμένου να μπορέσει να διαχειριστεί την έκρηξη στη ζήτηση για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και άλλες ψηφιακές υπηρεσίες.

Παράλληλα θα επιτρέψει στον τεχνολογικό γίγαντα να διατηρήσει την πρώτη θέση στην αγορά υπηρεσιών cloud, όπου κατέχει περίπου το διπλάσιο μερίδιο από τον δεύτερο κατά σειρά παίκτη, τη Microsoft.

«Επεκτείνουμε τη χωρητικότητα σημαντικά», δήλωσε ο Κέβιν Μίλερ (Kevin Miller), αντιπρόεδρος της AWS που επιβλέπει τα κέντρα δεδομένων της εταιρείας.

«Νομίζω ότι αυτό απλώς μας δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε περαιτέρω τους πελάτες».

Η Amazon, σύμφωνα με το Bloomberg, σχεδιάζει να δαπανήσει 150 δισ. δολάρια μέσα στα επόμενα 15 χρόνια για την κατασκευή κέντρων δεδομένων, μεταξύ άλλων στο Μισισιπή, τη Σαουδική Αραβία, τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη.

Μάλιστα, στο Μισισιπή, η Amazon θα πληρώσει για να βοηθήσει την τοπική εταιρεία κοινής ωφέλειας να κατασκευάσει ηλιακά πάρκα.

Μεγάλο μέρος της επέκτασης των data centers της Amazon στοχεύει στην κάλυψη της αύξησης της ζήτησης για εταιρικές υπηρεσίες, όπως η αποθήκευση αρχείων και οι βάσεις δεδομένων.

Αλλά οι εγκαταστάσεις, μαζί με προηγμένα και ακριβά τσιπ, θα παρέχουν επίσης την τεράστια υπολογιστική ισχύ που απαιτείται για μια αναμενόμενη έκρηξη στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη.

Το 2023, η Microsoft αύξησε τις δαπάνες της για data centers κατά περισσότερο από 50%, ενώ – για πρώτη φορά – οι δαπάνες της AWS για αντίστοιχα κέντρα δεδομένων συρρικνώθηκαν κατά 2%.

Για να ανταγωνιστεί το OpenAI, η Amazon έχει δημιουργήσει τα δικά της τεχνολογικά εργαλεία, μεταξύ άλλων επενδύοντας 4 δισ. δολάρια στη νεοφυή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Anthropic, καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός των Big Tech για την κυριαρχία στον αναπτυσσόμενο τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

SoftBank: Eπενδύει σχεδόν $1 δισ. στην προώθηση της AI, αξιοποιώντας τα τσιπ της Nvidia

Βιοτσίπ που περιέχει DNA για βιοϋπολογιστές και τεχνητή νοημοσύνη

Έλον Μασκ: «Ποιο μονοπάτι θέλετε για την τεχνητή νοημοσύνη;»: «Μέγιστη αναζήτηση της αλήθειας» ή «Woke ρατσισμό»

Αχρείαστες οι ξένες γλώσσες με Τεχνητή Νοημοσύνη;

Η Ρωσία θέλει με την Κίνα να υπονομεύσει το δολάριο και να περάσει μπροστά στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr