Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλλάζει πρόσωπο το εμβληματικό “Xίλτον” – Τα σχέδια της νέας ιδιοκτησίας

Αλλάζει πρόσωπο το εμβληματικό “Xίλτον” – Τα  σχέδια της νέας ιδιοκτησίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ξενοδοχεία, Ξενοδοχείο Χίλτον,

Στην εταιρεία με την ονομασία D-Marine Investments Holding B.V., που εδρεύει στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, βρίσκεται από τον περασμένο Οκτώβριο το  Xίλτον, που αγοράστηκε από την Alpha Bank.

Οι νέοι ιδιοκτήτες είναι διατεθειμένοι να κάνουν γενικό λίφτινγκ στο εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας και να προχωρήσουν σε ριζικές αλλαγές μετά από 54 χρόνια, αφού το Hilton που… όλοι αγαπήσαμε διατηρεί την ίδια όψη από τις 20 Απριλίου 1963 όταν και έγιναν τα εγκαίνιά του.

Πολυτελείς κατοικίες, εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια

Το επόμενο διάστημα, όμως, θα δούμε, μεγάλες αλλαγές στο εσωτερικό του, καθώς η νέα ιδιοκτησία σκοπεύει να μετατρέψει το κτίριο σε έναν πολυχώρο με ξενοδοχείο, πολυτελείς κατοικίες, εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα τα όσα έχει παρουσιάσει η νέα ιδιοκτησία, καθώς το Hilton Αθηνών θεωρείται «αρχιτεκτονικά ένα κτίριο ορόσημο του κέντρου των Αθηνών και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα, μεγάλου μεγέθους και ποιοτικά κατασκευασμένα ξενοδοχεία της πόλης», στόχος τους είναι «η περαιτέρω ανάπτυξη και επανατοποθέτηση στην αγορά του ακινήτου ως ένα εμπορικά αναγνωρίσιμο προορισμό που θα περιλαμβάνει κορυφαίας ποιότητας ξενοδοχειακές υπηρεσίες, πολυτελείς κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο, εμβληματικούς γαστρονομικούς προορισμούς και αναβαθμισμένους εμπορικούς χώρους.

Ειδικότερα, o Προτείνων προσβλέπει στην ανάπλαση του ακινήτου με την ποιοτική αναβάθμιση του ξενοδοχείου και τη μερική αλλαγή της χρήσης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, και ειδικότερα (α) τη μετατροπή μέρους από την υπάρχουσα δομημένη επιφάνεια σε ιδιωτικές κατοικίες (condominia), στο πλαίσιο του νόμου 4276/2014, όπως ισχύει, για τα ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας, (β) τη μετατροπή μέρους των χώρων συμπληρωματικών χρήσεων, όπως κυρίως δημόσιους και συνεδριακούς χώρους, σε εμπορικούς χώρους (λιανικής) και εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής και (γ) τη μερική ή ολική εκμετάλλευση του υπολοίπου συντελεστή δόμησης για παρόμοιες χρήσεις εφόσον υπάρχει σχετική δυνατότητα.

Στον ανώτερο σχεδιασμό, μετά τη λήξη της ανωτέρω σύμβασης διαχείρισης, περιλαμβάνεται και η επιλογή διαχειριστή του αναβαθμισμένου ξενοδοχείου και των διαμερισμάτων, μεταξύ εταιρειών οι οποίες διαθέτουν σήματα διεθνούς εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένης της Hilton International».

Το πλαίσιο αξιοποίησης της εμβληματικής μονάδας της «Ιονική Ξενοδοχειακή» περιγράφει το πληροφοριακό δελτίο της υποβληθείσας υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης από μέρους τής «Home Holdings Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών», με τη συμμετοχή των ομίλων Κωνσταντακόπουλου και Dogus, για την απόκτηση του συνόλου των κοινών μετά ψήφου μετοχών της «Ιονική Ξενοδοχειακή», τις οποίες δεν κατέχει ήδη ο προτείνων και τα συντονισμένα με αυτόν πρόσωπα, έναντι ανταλλάγματος που θα καταβληθεί τοις μετρητοίς και έχει ορισθεί σε 10,02 ευρώ ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι η παρούσα σύμβαση διαχείρισης με την εταιρεία Hilton Ελλάς ΕΠΕ λήγει τον Μάρτιο του 2018.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Hilton θα κάνει το… λίφτινγκ του. Είναι κάτι, άλλωστε, που συνηθίζουν γενικά όλες οι νέες ιδιοκτησίες. Η προηγούμενη αλλαγή είχε γίνει το 2004, στη μεγάλη ανακαίνιση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Προστέθηκε ένα ακόμη κτίριο στην πίσω πλευρά, ώστε να αυξηθούν τα δωμάτια, ενώ ανακαινίστηκαν και όλοι οι υπόλοιποι χώροι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο «θάνατος» του ΙΝΤΕΑΛ: Σε μια τέτοια «χώρα»-λάφυρο… εμείς θα είμαστε ένα απέραντο ξενοδοχείο

Δαχτυλίδι αξίας 750.000 ευρώ που εξαφανίστηκε από δωμάτιο του Ritz Paris βρέθηκε σε σακούλα ηλεκτρικής σκούπας

Airbnb: Στα άκρα η σύγκρουση ξενοδόχων και εταιρειών βραχυχρόνιας μίσθωσης

Γερμανικός Τύπος για πλημμύρες και δολοφονία Καρυώτη: «Τι κράτος θέλει να είναι η Ελλάδα;»

Ξενοδόχος στην Κάρπαθο αρνήθηκε να πληρώσει τέσσερις εργαζόμενους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr