Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Θα αποδοθούν ευθύνες για την πώληση της Eurobank και της Εθνικής… αν κάνετε το ίδιο”

“Θα αποδοθούν ευθύνες για την πώληση της Eurobank και της Εθνικής… αν κάνετε το ίδιο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurobank, Εθνική Τράπεζα, ΣΥΡΙΖΑ,

Αυστηρή προειδοποίηση ότι θα “ερευνηθεί διεξοδικά το σύνολο των ενεργειών και αποφάσεων  προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες και θα ζητηθεί η άμεση αποκατάσταση της ζημιάς του Δημοσίου”, απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με αφορμή όπως αναφέρει το “προμελετημένο έγκλημα της πώλησης της Eurobank“.

Ταυτόχρονα τονίζει ότι θα πράξουν το ίδιο σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί το “ίδιο κόλπο” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και στην Εθνική Τράπεζα όπου ήδη ανακοινώθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου:

Το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank και της Εθνικής:

«Οι ενέργειες της κυβέρνησης και του ΤΧΣ σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank, συνιστούν ένα προμελετημένο έγκλημα εις βάρος της περιουσίας του ελληνικού λαού, με στόχο να πλουτίσουν ακόμη μια φορά οι ιδιώτες κερδοσκόποι σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων.

Πρόκειται μάλιστα για ένα έγκλημα σε τιμή ευκαιρίας, αφού το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενόψει της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της τράπεζας, υπέγραψε συμφωνία µε ομάδα θεσμικών επενδυτών, για άντληση κεφαλαίων σε τιμή μετοχής 0,30 €, δηλαδή 75% φθηνότερη απ’ ό,τι κόστισε στο δημόσιο και μάλιστα χαμηλότερη ακόμα και από την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή.

Σημειώνεται ότι με τα 2,8 δις της αύξησης θα παραχωρηθεί το 50% + 1 μετοχή σε ιδιώτες, όταν το συνολικό κόστος για το ΤΧΣ για την απόκτηση του 94% της Eurobank ήταν πάνω από 11 δις. Επίσης, με βάση το νόμο, εφόσον επενδυτές του ιδιωτικού τομέα συμμετάσχουν στην ΑΜΚ με ποσοστό 50% ή μεγαλύτερο, το ΤΧΣ χάνει ουσιαστικά δικαιώματα ψήφου, δηλαδή στην πράξη το Δημόσιο δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου για τα ουσιαστικά θέματα διοίκησης και λειτουργικού ελέγχου της τράπεζας.

Το μεγάλο ερωτηματικό, που προκύπτει, είναι αν ετοιμάζεται, όπως φημολογείται, το ίδιο κόλπο και για την Εθνική τράπεζα, που κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο πολύ περισσότερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτος στη θέση του ότι οι τράπεζες, που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με δημόσιο χρήμα, ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και πρέπει να τεθούν υπό δημόσιο έλεγχο.

Προειδοποιούμε, επίσης, ότι το σύνολο των ενεργειών και αποφάσεων θα ερευνηθούν διεξοδικά από την κυβέρνηση της αριστεράς, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες και να ζητηθεί η άμεση αποκατάσταση της ζημιάς του Δημοσίου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr